Rebeka is nyomja
2021. április 10. 01:53

Nem csökken a fertőzöttek száma, sem a kórházban ápoltaké, napi 300 beteg veszti életét, Orbán mégis most érzi úgy, hogy nyitni kell. Hogy van ez? Orbánnak már nem számítanak az emberéletek?

Orbán tavaly nyáron még azt nyilatkozta, a járvány elleni védekezés sikerességét ő emberéletekben méri. Azt is mondta szeptemberben, hogy minden felelősség elsősorban őt illeti, hiszen ő a miniszterelnök.

A felcsúti miniszterelnök decemberben már azt mondta őt semmilyen felelősség nem terheli. Most pedig csakis a vakcinákkal tud villogni. Egy szót nem mondd arról a 22 ezer emberről, aki életét vesztette a koronavírus miatt.

Lakosságarányosan élen járunk a halálozásban.

Orbán és a talpnyalói csakis arról tudnak írni, beszélni, hogy élen járunk oltásban. Ami igaz is. De azt elfelejtik emlegetni, hogy sajnos halálozásban is élen járunk az unióban.

Rengetegen szorulnak kórháziellátásra, sokan vannak lélegeztetőgépen, a héten volt olyan nap, hogy 311 magyar vesztette életét a járvány miatt. Orbán Viktor szerint mégis ez a legjobb időpont a nyitásra. Vajon köze vannak ennek a focihoz? Mi úgy tippeljük, hogy igen.

Az egyik családtagom üzletben dolgozik, holnap már nyitnak, miközben még csak két napja kapta meg az első oltását! Az a tanár, akit a héten oltanak be először, és április 19-én megy vissza dolgozni be nem oltott diákok közé, még szintén nem lesz védett. A szociális dolgozók oltásáról még semmi hír nincs - írja Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere.

Orbán pontosan tudja, hogy 2,5 millió beoltott nem jelent 2,5 millió védett embert

Szabó Rebeka emlékeztet az első oltás nem nyújt teljes védelmet, pláne nem napokkal az oltás után.

Legalább megvárhatta volna a kormány, amíg csökkennek a halálozási adatok, amíg kisebb lesz a terhelés az egészségügyön - írja a Párbeszéd politikusa, akivel számos szakember is egyet ért. 

Szabó Rebeka: Orbánnak tudnia kellene, hogy 2,5 millió beoltott nem jelent 2,5 millió védett embert

 
 
ezalenyeg.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó