Most kéne abbahagyni
2021. április 7. 00:33

Mint ismert, a német Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetősége kedden kirúgta Petry Zsoltot, a csapat magyar kapusedzőjét. A korábbi kiváló futballistának azért kellett távoznia a berlini klubtól, mert a Magyar Nemzetnek adott hétfői interjújában több társadalmi kérdésben is a Hertha központi álláspontjával ellenkező véleményt fogalmazott meg. 

A kifejezetten visszafogottnak számító interjúban Petry Zsolt többek között keresztény Európáról és a migráció káros hatásairól beszélt, Gulácsi Péter ügye kapcsán pedig megjegyezte, hogy bár „elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét”, a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet.

A Hertha vezetősége szerint Petry szavait nem lehet összeegyeztetni a klub által képviselt sokszínűséggel és toleranciával, ezért – habár szakmailag elégedettek voltak vele – elbocsájtották a magyar szakembert.

Nyilvánvalóan nonszensz, és éppen a sokszínűséggel, a toleranciával, valamint a véleménypluralizmussal megy szembe, hogy egy kapusedzőt azért rúgnak ki, mert bizonyos közéleti kérdésekben a mainstreamtől eltérő véleményt fogalmaz meg. Petry Zsolt partvonalon kívülre helyezésével azonban a német fociban elviekben olyannyira fontos szakmai szempontok is sérültek, ugyanis a Hertha hét fordulóval a bajnokság vége előtt mindössze két pontra van a kiesőzónától.

(Aligha kell magyarázni, hogy milyen hatással lehet egy csapat moráljára, ha ilyen kiélezett szituációban küldenek el egy edzőt. (Főleg, hogy az elbocsájtásának okai nem szakmaiak.)

S azt se feledjük, hogy a Hertha BSC vezetőedzője az a Dárdai Pál, aki Petry Zsolt személyében nemcsak kiváló szakembert veszített el a bajnoki hajrában, hanem régi barátot, harcostársat is. Olyan embert, akivel pár évvel ezelőtt egyszer már sikerült bent tartaniuk a Herthát az első osztályban. 

Ha Dárdaiban van egy kis betyárbecsület, és a barátság, valamint az edzői munka autonómiája kellőképpen fontos a számára,azonnal feláll a Hertha kispadjáról.

A berliniek meg nyugodtan egyék meg, amit főztek. Ha náluk nem a teljesítmény és az elmúlt évek során elvégzett profi munka, hanem a „sokszínűség” és a „tolerancia” számít, akkor a helyük amúgy is a másodosztályban van.

Vagy még lejjebb.

Horváth Tamás: Ha Dárdaiban van egy kis betyárbecsület, azonnal feláll a Hertha kispadjáról

vasarnap.hu
Címkék:
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó