Szerda délelőtt eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót - Új intézkedések
Magyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít. Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) hétfőn a kormány honlapján.
2021. április 5. 22:33

„Magyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít.

Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat” – írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hozzátették, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a két és fél milliomodik oltás.

„Ezt követően a kormányrendelet értelmében megkezdődhetnek a lazítások” – fogalmazott a kormányzati kommunikációs szerv. „A kijárási tilalom ideje rövidül, este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul, az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva” – sorolták.

„Az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartók újfajta, négyzetméter-alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek.

Átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint, a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók” – tudatták.

„A vendéglátósok ugyanakkor még nem lazíthatnak, továbbra is csak az ott dolgozók tartózkodhatnak az éttermekben, kifőzdékben.

Az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Az iskolák és az óvodák április 19-én nyithatnak, miután minden regisztrált pedagógus beoltásra került” – zárul a közlemény.

Orbán Viktor: Idén munka van húsvéthétfőn

„Idén, ahogy tavaly is, máshogy telik a húsvét” – írta hétfői posztjában Orbán Viktor, aki a két évvel ezelőtti állapotokkal hasonlította össze a mostaniakat. A miniszterelnök azt írta, hogy 2019-ben derűsen vártuk a nyarat, és az ország minden rezdüléséből áradt az optimizmus és az életerő.

„2021-ben viszont küzdünk, és minden egyes vakcinával közelebb kerülünk a győzelemhez” – jegyezte meg.

„Idén a locsolóversek és a hosszú beszélgetések is elmaradtak” – emlékeztetett a kormányfő.

Mint ahogyan arról lapunk is beszámolt, Orbán Viktor húsvétvasárnap is hajnali háromkor kezdte a napot, amiről egy rövid videót is posztolt a Facebook-oldalára. Az oltás a húsvéti hosszú hétvégén is folyamatos, két-három napon belül elérhetjük a két és fél milliós határt a beoltottak számában, ami a gazdaság és a közösségi élet újraindításának a feltétele.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  A fénygyújtás pillanatára elállt az eső, és a tér megtelt elsősorban római családokkal és külföldiekkel.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
MTI Hírfelhasználó