Odajárnak zabálni
Komoly SZDSZ-es közgazdasági elemzés
2021. április 3. 08:41

Bősz Anett: Orbán teljesen hülyének nézi az embereket! | Ez a lényeg

A Liberálisok elnöke közgazdászként jól átlátja, hogy amit a Fidesz-kormány gazdaságvédelem címén művel, az teljesen ellentmond a gyakorlatnak és saját magának is.

Az érdi országgyűlési képviselő a héten az ATV A nap híre című műsorának vendége volt. Itt a kormány bukott járványkezelése mellett beszélt arról is, hogy Orbánék gazdaságvédelme egy katasztrófa.

"Van itt egy többszörös elvtelenség, egyébként gazdaságstratégiai, tervezési káosz, és megjelenik benne az, hogy a miniszterelnök nem ért a közgazdasághoz."

A Fidesz-kormány az elmúlt 11 éves uralkodása során folyamatosan azzal eteti az embereket, hogy lehet, hogy ők is lopnak, de legalább jól megy minden, mert jól kormányoznak. Gazdaságpolitikájuk nem erről árulkodik. Bősz Anett pontról pontra cáfolta Orbán Viktor állításait.

  1. "Külföldi befektetőket hívtunk Magyarországra, hogy munkahelyeket és modern technológiát teremtsenek" - Eddig az óriási nacionalizmusban nem szerettük a tőkét, most hirtelen szeretjük, mert állítólag munkahelyeket teremtenek.
  2. "Megerősítettük a magyar kis- és középvállalkozásokat, hogy képesek legyenek a Magyarországon megtermelt termékeiket külföldön, export formájában eladni" - Nem igaz! Az igaz, hogy az óriásvállalatok, amik be vannak kötve a NER-be zsákszámra nyerik a tendereket, és egyébként a piacon folyamatosan teszik tönkre a KKV szektort.
  3. "A megerősödött magyar vállalkozások külföldön hoznak létre vállalkozásokat, hajtanak végre beruházásokat, és az ott megtermelt és az ott megtermelt profitot fogják majd hazahozni Magyarországra" - Ez az állítás a pénzek kipumpálásáról szól a szegényebb országokból. A keresztény kultúrában pedig van egy olyan alapelv, hogy te ne tegyél olyat másokkal szemben, amit nem szeretnél, ha veled tennének.

Ezek az állítások nem csak hamisak, de álságosak is. Az ország gazdasága rosszul teljesít, csak a Fidesz csókosai kaszálnak.

A gazdaságvédelmi alap pedig gyakorlatilag Orbán embereinek húsosfazeka, amihez bármikor odajárhatnak zabálni.

Bősz Anett: Orbán teljesen hülyének nézi az embereket!

ezalenyeg.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó