Tarlós István: Karácsony is megszavazta a használt metrószerelvények beszerzését
Karácsony úgy kéri számon az előző fővárosi vezetésen a használt metrókocsik beszerzését, hogy ő is megszavazta azt.
2021. március 18. 11:58

Gyakorlatilag semmit sem tudni az M3-as metrókocsik beszerzésével kapcsolatos tanulmányról, amelyet a főváros baloldali vezetése rendelt meg, és amely alapján Karácsony Gergelyék – az előző, Tarlós István-féle városvezetést hibáztatva – feljelentést tettek.

– Klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk csaknem hetvenmilliárd forintért, ezért természetesen valakinek felelnie kell – írta a főpolgármester a szerdai Facebook-bejegyzésében. Mint ismert, Karácsony Gergely 2019-es kampányának egyik központi eleme volt az említett vonal szerelvényeinek klímaberendezésekkel történő ellátása, ám ez a mai napig nem történt meg, csak jelenleg jutott odáig a BKV, hogy két különböző gyártó klímaprototípus-rendszerét teszteli a 3-as metró kocsijan.

A BKV egyébként még Tarlós István hivatali ideje alatt elkezdte az egyeztető tárgyalásokat a klímaberendezések beszerelésének előkészítésére. Találtak is olyan külföldi cégeket, amelyek képesek olyan kis méretű és súlyú légkondicionáló berendezéseket gyártani, amelyeket elbírnák a metrókocsik. Egy jogi kérdés volt még nyitott az ügyben, a metrószerelvényeket felújító orosz cégnek ugyanis hozzá kell járulnia a berendezések beépítéséhez ahhoz, hogy az általuk vállalt harmincéves garancia ne vesszen el.
 
Karácsony Gergely és DK-s helyettese, Gy. Németh Erzsébet használt metrókocsik kapcsán indított mostani támadásaira Tarlós István úgy reagált az ATV szerdai műsorában, hogy „Már nincs kampány, ezt az »Orbán utasítása« szöveget abba lehetne hagyni. Inkább most látok a fővárosban DK-s utasításokat”.
 
Hozzátette: személy szerint új szerelvények beszerzését szorgalmazta, ám a rendelkezésre álló források csak használt kocsik megvásárlását tették lehetővé, továbbá az MSZP-frakció is megszavazta az említett szerelvények beszerzésével történő rekonstrukciós projektet. Felidézte: amikor a forrásbiztosítást a főváros 2015-ben megerősítette, Horváth Csaba és az akkor már képviselő Karácsony Gergely is igennel szavazott.
 
 
Karácsony szakértő és Tüttő szakértő
 

 
magyarnemzet.hu
  • A felújított pasaréti ferences központ
    Mi, magyarok védjük keresztény örökségünket, keresztény kultúránkat változatlanul társadalmi és szellemi életünk alapjának tartjuk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított budapesti pasaréti ferences templom, plébánia és az új közösségi ház vasárnapi átadásán.
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
MTI Hírfelhasználó