Jeruzsálemi lecke: a regisztrálás és az oltás az egyetlen út
"Mi is szeretnénk előkelő helyet elérni Európában", de ehhez az kell, hogy vakcinaszállítmányokat szerezzenek, az állampolgárok pedig akarjanak kikerülni ebből a nehéz helyzetből, ami a regisztrációval és az oltással lehetséges. "Ez a jeruzsálemi út leckéje" – fogalmazott facebook-üzenetében Orbán Viktor.
2021. március 12. 10:58

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) az Olajfák hegyén, Jeruzsálemben 2021. március 12-én. A magyar kormányfő hivatalos látogatásán Benjamin Netanjahu izraeli és Andrej Babis cseh kormányfővel a magyar-cseh-izraeli kormányfői csúcstalálkozón vett részt előző nap. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A regisztrálás és az oltás az egyetlen út, amely kivezet a mostani nehéz helyzetből - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban a koronavírus-járványra utalva.

A kormányfő kifejtette: kevesebb, mint 24 órát töltöttek Izraelben, fontos tárgyalásokat folytattak, "erről majd máskor". Izraelben láthatta az újrainduló, járvány utáni élet jeleit, láthatta a teraszokat, a kinyitó éttermeket, a nekilendült gazdasági életet - közölte.
   
Hangsúlyozta: az eszköz, amellyel mindezt elérték, az oltás, a vakcina. A regisztrálás és az oltás az egyetlen út, amely kivezet a nehéz helyzetből - tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) az Agónia-bazilikában, Jeruzsálemben 2021. március 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
   
A miniszterelnök kiemelte: "Izrael állam világbajnoki címre tör", a leginkább átoltott ország ma a világon.
   
Azt mondta: "mi is szeretnénk előkelő helyet elérni Európában", de ehhez az kell, hogy vakcinaszállítmányokat szerezzenek, az állampolgárok pedig akarjanak kikerülni ebből a nehéz helyzetből, ami a regisztrációval és az oltással lehetséges.
   
"Ez a jeruzsálemi út leckéje" - zárta szavait Orbán Viktor.
 

MTI