A magyarok elítélik az oltásellenes politikai kampányt
A megkérdezettek 73 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy a koronavírus-járvány alatt egy politikus vagy más közszereplő oltásellenes legyen – derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből.
2021. március 10. 10:37

A megkérdezettek 73 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy a koronavírus-járvány alatt egy politikus vagy más közszereplő oltásellenes legyen – derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből, amely annak járt utána, hogy a magyarok hogyan viszonyulnak az oltóanyagokat támadó közszereplők tevékenységéhez.

A kutatás alapján kijelenthető, hogy a lakosság a járványhelyzetre tekintettel kiemelten felelős politizálást vár el a közéleti véleményformálóktól.

A felmérés kitért az oltásellenesség esetleges következményeire is. Megállapítható, hogy a válaszadók 62 százaléka úgy véli, emberéletek múlhatnak azon, hogy politikusok vakcinák ellen kampányolnak, illetve megkérdőjelezik a magyar szakhatóság által jóváhagyott szérumok hatékonyságát. Azoknak az aránya, akik szerint a védőoltás-ellenesség nem veszélyezteti a magyar emberek életét, 32 százalékra tehető.

Az egészségügyi szakemberek egybehangzó véleménye szerint a magyar lakosság tömeges beoltása vezethet el a védelmi intézkedések fokozatos feloldásához, a koronavírus legyőzéséhez, emlékeztet a Századvég Alapítvány.

Ennek ellenére a baloldali erők – a járvány elleni védekezés támogatása helyett – folytatják oltásellenes kampányukat.

A DK-s Komáromi Zoltán szerint a kínai oltóanyag bizonytalan hatékonyságú és ismeretlen összetételű, míg Arató Gergely, a párt elnökségi tagja úgy látja, az orosz és kínai vakcinát nem szakértők hagyták jóvá.

Címlapkép: Komáromi Zoltán kulcsszerepet kapott a Demokratikus Koalíció (DK) oltásellenes kampányában Forrás: MTI/Máthé Zoltán, Kelemen Zoltán Gergely

MNO - Századvég
  • A magyarok mindig rendes feltámadásra várnak
    "Mi, magyarok mindig rendes feltámadásra várunk", ez pedig csak akkor van, ha saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken az Országházban rendezett Petneházy történelmi konferencián.
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
MTI Hírfelhasználó