A főváros vezetése 117 milliárd forintnyi vagyont lapátolt ki a költségvetésből
A főváros balliberális vezetése alig több mint egy év alatt 117 milliárd forintnyi vagyon "lapátolt ki" az önkormányzat költségvetéséből, miközben semmilyen fejlesztés nem történt - jelentette ki a Volner Párt elnöke hétfőn Budapesten.
2021. március 8. 16:06

Volner János a Városháza előtt megtartott sajtótájékoztatón arra kérte az Állami Számvevőszéket, hogy indítson vizsgálatot a vagyonvesztés okának kiderítése érdekében, és a Volner Párt is „utánajár az eltűnő közpénznek”. Kifejtette: 2019. október 17-én 160 milliárd forintnyi vagyona volt állampapírban a fővárosnak, 2021. február 22-én viszont már csak 43 milliárd forint volt az állampapírvagyon; ugyanakkor ha levonjuk ebből az összegből azt a 31 milliárd forintot, amennyivel 2019-hez képest 2020-ban kevesebb iparűzési adó folyt be a főváros költségvetésébe, akkor is több mint 80 milliárd a vagyonvesztés mértéke. Eközben ebben az időszakban semmilyen fejlesztés nem valósult meg a főváros büdzséjéből, ami fejlesztés történt Budapesten, azt a kormány finanszírozta - mondta a politikus.

Hangsúlyozta, hogy már tavaly februárban 82 milliárd forint állampapírvagyon felhasználásával tervezte a főváros vezetése a költségvetést. Még nyoma nem volt a válságnak, már elhatározták, hogy a pénzt fel fogják élni - fűzte hozzá. Kérdésre válaszolva úgy vélekedett: a Jobbiknak máig nem sikerült megszabadulnia a „virtigli neonáciktól”.

Ezért nem csodálkozik Jakab Péter pártelnök azon nyilatkozatán, hogy a Jobbik újra azt a Biró Lászlót indítaná a tiszaújvárosi körzetben az országgyűlési választáson, aki dehonesztáló jelzőkkel illette a zsidóságot. Szintén kérdésre válaszolva Volner János ésszerűnek nevezte, hogy a kormány az uniós beszerzés mellett alternatív forrásokból is beszerez vakcinákat, mert ez emberéletekben mérhető előny. A baloldal részéről pedig minden olyan kísérlet, ami az oltás ellen agitál, „gyilkossági kísérletnek értékelendő”.

Gusztustalan, hogy a baloldali képviselők emberéletek árán próbálnak politikai előnyhöz jutni - fogalmazott a politikus, független parlamenti képviselő.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Itália is a konzervatív erőkre számít
  A jövendő olasz kormány összes pártjával régi és jó kapcsolatot ápol a magyar kormány, ezért nem lesz nehéz együttműködni olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás elleni fellépés vagy a családpolitika - hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az MTI-nek az Olasz Konzervatívok. Európa, identitás, szabadság című konferencián, amelyen felszólalt Rómában pénteken.
 • Gazdasági válság radikális szélsőségekkel
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
 • Orbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
  Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, amikor azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik majd - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó