Karantén: csaknem tízezer ellenőrzés
Koronavírus - Operatív törzs: csütörtökön 231-szer kellett a maszkviselés miatt intézkedniük a rendőröknek.
2021. február 5. 13:14

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön 231 esetben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf alezredes kifejtette: 205-en közterületen nem viselték a maszkot, egyéb, a rendeletben meghatározott zárt helyen 25-en, emellett egy ember a tömegközlekedési eszközön nem vette fel.
   
Ugyanakkor 481 emberrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek a kijárási tilalom megszegése miatt - tette hozzá.
   
Közölte: az átutazásra vonatkozó tranzitszabályok megsértése miatt 86 autóssal szemben intézkedtek, illetve 9254 alkalommal ellenőrizték a rendőrök a karanténintézkedések betartását.
   
Csütörtökön 3124-en kerültek karanténba, így összesen 20 254 ember járványügyi megfigyelése, illetve elkülönítése hatályos. Közülük 2021-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobil alkalmazást - ismertette az adatokat Gál Kristóf.
 

MTI
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó