Hazánkban szabadon virágozhat a balliberális média
Magyarországon a balliberális média virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben - szögezte le pénteken közzétett Facebook-bejegyzésében az igazságügyi miniszter.
2021. február 5. 12:00

Varga Judit igazságügyi miniszter arról számolt be, hogy előző nap egyeztetést folytatott Dunja Mijatoviccsal, az Európa Tanács emberi jogi biztosával, aki a következő hetekben készíti el a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló memorandumát.

A miniszter - hirado.hu

"Azonos állásponton vagyunk abban", hogy nem elegendő a technológiai cégek jóhiszeműségében, önszabályozásában bízni, időszerű volna a közös uniós szabályrendszer - olvasható a bejegyzésben.

Szóba került a hazai média helyzete is, amivel kapcsolatban Varga Judit kifejtette, Nyugat-Európával szemben Magyarországon a nyilvános vitákban és a médiában valódi sokszínűség van. "Sőt, a balliberális sajtó virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben, ahogyan azt az elmúlt napokban magam is megtapasztalhattam" - fűzte hozzá, a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos írásokra utalva.
   
Mint írta, a szólásszabadsággal kapcsolatban felhívta az emberi jogi biztos figyelmét arra, hogy a rémhírterjesztés büntetése már korábban is része volt a Btk.-nak, így - ahogyan azt az Alkotmánybíróság is megállapította - az a különleges jogrendre tekintettel nem lépi át a szólásszabadság arányos korlátozhatóságának határát.

"Mindannyiunk felelőssége, hogy a védekezés sikeres legyen" - tette hozzá.

A jogi biztos - newamerica.org
   
"A további párbeszédre is nyitottak vagyunk és reméljük", hogy Dunja Mijatovic ideológiai befolyásoltság nélkül készíti el memorandumát - írta Facebook-bejegyzésében Varga Judit.
 

MTI
  • Szlávik: kedvező a 16-18 évesek oltási hajlandósága
    Kedvező, hogy sok 16-18 éves fiatal is hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen, hiszen ezzel ők is részei lesznek az "össznépi védettségnek" - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa a közmédiának szombaton.
  • Igazi ünnep a kulturális intézmények újbóli megnyitása
    Igazi ünnepnek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szombaton Lakiteleken azt, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével újra megnyithatnak a magyarországi közművelődési és kulturális intézmények.
  • Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt
    Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt, kiderült, hogy ha baj van, nem lehet a baloldali pártokra számítani – erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a rádióban. A WHO éppen egy hete mondta ki, hogy hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina, a baloldali politikusokat azonban a nemzetközi szakértők állásfoglalása sem győzte meg – hangzott el az M1 Híradójában.
MTI Hírfelhasználó