Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott, csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.
2021. január 16. 19:23

A befutó hely kizárt, de még az is megtörténhet, hogy Hadházy Ákos fel sem kerülhet a baloldal közös listájára – értesült a Magyar Nemzet. A baloldalnak ugyanakkor nem a botrányai miatt, hanem azért lett elege a független képviselőből, mert „meghazudtolta” pártelnökeiket, de legutóbb kegyeltsértő videója is Szentendre ellenzéki vezetését hozta kellemetlen helyzetbe. Az egyéniben mindeddig csúfos kudarcot valló, csak listáról az Országgyűlésbe jutó Hadházy lapunk megkeresésére úgy fogalmazott: a megfelelő időben közli majd, milyen módon kívánja folytatni vagy megméretni magát.

Az nem csoda, hogy évek óta tartó permanens vádaskodásai, feljelentései, olykor pedig obszcén botrányai miatt Hadházy Ákos finoman szólva sem kedvelt politikus a jobboldalon, a számos pártot megjárt, jelenleg független képviselő ugyanakkor mára a baloldalon kellemetlen társasággá vált.

– Hadházy Ákossal kapcsolatban minimális a bizalom – fogalmaztak a Magyar Nemzetnek az ellenzék belső folyamatira rálátó forrásaink, akiket arról kérdeztünk, hogy számolnak-e a független képviselővel aGyurcsány Ferenc által megálmodott közös baloldali listán. Forrásaink szavaiból kiderült: kizárt, hogy Hadházynak befutó helye legyen a listán, még az is megtörténhet, hogy egyáltalán fel sem kerül arra.

Hadházy Ákos saját politikai közössége számára is egyre kínosabb Fotó: archív/Magyar Nemzet

A baloldalnak ugyanakkor nem a botrányai miatt, hanem azért lett elege a független képviselőből, mert az antiszemita kijelentéseiről elhíresült közös ellenzéki jelölttel, Bíró Lászlóval kapcsolatban „meghazudtolta” pártelnökeiket, mondván: azok tudtak Bíró korrupciós ügyeiről, mégis támogatták őt a szerencsi időközi választáson. Forrásaink megemlítették még, hogy legutóbbi, kegyeletsértő videójával Hadházy a kormány helyett Szentendre ellenzéki vezetését hozta kellemetlen helyzetbe. „Néha már nem is tudni, hogy igazából kinek akar ártani” – fogalmaztak forrásaink.

Szerintük Hadházy Ákos esetleges listás szerepeltetését legfeljebb a Momentum vetheti majd fel az erről szóló tárgyalásokon, mivel Fekete-Győr Andrásék tavaly novemberben „a nevükre vették” a jelenlegi független képviselőket, azaz Hadházy mellett Szél Bernadettet, illetve Szabó Szabolcsot.

A Magyar Nemzet megkereste Hadházy Ákost, hogy mit gondol a Gyurcsány vezette baloldali összefogásról és alkalmasnak tartja-e azt a kormányváltásra. – Az ellenzék együttműködő résztvevőinek jó esélyei lennének a következő választáson, ha azok tisztességes körülmények között zajlanának. Amíg azonban a közmédiában csak egyszer öt percet kapnak pártonként, és előtte évekig be sem tehetik a lábukat oda, amíg a kormány évi ötvenmilliárdot költ hirdetésekre és amíg a külföldön dolgozó magyarok nem szavazhatnak levélben, a kettős állampolgárok pedig igen, addig sajnos nem egyértelmű a választás kimenetele a kormány bűnei és pocsék teljesítménye ellenére sem – sorolta válaszában a tőle megszokott paneleket Hadházy.

A független képviselő azon kérdéseinkkel kapcsolatban viszont már meglehetősen szűkszavúnak bizonyult, miszerint szeretne-e helyet kapni a közös baloldali listán, ha pedig nem, úgy milyen módon méretné meg magát a választáson. – Azt, hogy én milyen módon kívánom folytatni vagy megméretni magam, a megfelelő időben nyilvánosságra fogom hozni – fogalmazott.

Ismert: Hadházy a 2014-es országgyűlési választáson az LMP egyéni jelöltjeként alaposan leszerepelt, választókerületében mindössze a negyedik lett alig tizenegy százalékos eredményével, így csak a párt országos listáján jutott be az Országgyűlésbe. Hadházy a 2018-as választáson is elindult egyéniben, de ekkor sem rúgott labdába, tizenöt százalékkal maradt le a körzetet megnyerő, fideszes Horváth István mögött, így megint csak listáról lehetett a parlament tagja.

magyarnemzet.hu
  • A közép-európai egység gondolata
    A Miskolc és Kassa összeköttetését megteremtő M30-as gyorsforgalmi út átadásán Orbán Viktor kormányfő kiemelte: ha van közép-európai együttműködés, akkor tud boldogulni a magyar vidék is.
  • Mécsesek világíthatnak Székelyföld autonómiájáért
    A korlátozások miatt idén is rendhagyónak ígérkezik Székelyföld autonómiájának napja. Tömegrendezvény helyett az idén is rendhagyó módon, az érvényben levő korlátozó intézkedések figyelembe vételével tartják meg Székelyföld autonómiájának napját.
  • Két Cipolla küzdelme következik
    Gyurcsány és Márki-Zay ugyanazok: Cipollák, akik között lehetnek ugyan viták, de attól még egyformán hazug, szélhámos politikusok.
MTI Hírfelhasználó