Itt már nem demokratikus küzdelemről van szó
Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó, és nem tisztességes választásokról – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Bayer show-ban, amikor a másfél év múlva esedékes országgyűlési választásról beszélt.
2020. december 28. 23:22

– Először is idézem a klasszikusokat: választásokat kell nyerni, nem pedig közvélemény-kutatásokat. Másodszor: a mi számaink mást mutatnak, szerintem van itt egy kis játék. A közvélemény tájékoztatása helyett néha a befolyásolása zajlik, amikor ilyen típusú felmérési eredményeket hallunk, szerintem nem igaz, magyarán szólva, viszont ebből nem következik, hogy sétagalopp lenne a következő választás és az odáig vezető út – magyarázta Kövér László, a Hír TV műsorán látható Bayer show-ban. Az Országgyűlés elnöke arra figyelmeztetett, hogy Brüsszelből és a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék.

– Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó, és nem tisztességes választásokról, és nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént. Azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek. Ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz – mutatott előre Kövér László, aki hozzátette: mindent, a szó szoros értelmében mindent, meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni, el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák!

HírTV
  • Egyetem és önkormányzatok együtt Tokaj-Hegyalján
    A Tokaj-Borvidéket alkotó 27 település vezetőivel rögzített dokumentum fontos célja a térség népességmegtartásának erősítése, valamint az ott élők boldogulását biztosító szőlő- és borkultúra fejlesztése. Ezek sikeréhez azonban szövetséget kell kötniük azokkal a településekkel, amelyek a világhírű borvidék örökségét őrzik.
  • A családtámogatások emelkednek a választás után
    Orbán Viktor a látogatása során elmondta: bevált az összes támogatási forma a családoknál. Ezért április után, ha a Fidesz megnyeri a választást, a kormány meghosszabbítja, sőt kiegészíti és fel is erősíti a családtámogatásokat.
  • 78 EP-képviselő a brüsszeli klímahisztéria ellen
    A baloldal az utóbbi hetekben mindent bevet, hogy a saját kudarcos zöldideológiáját érvényesítve megfossza az atomenergiát és a földgázt a zöld minősítéstől.
MTI Hírfelhasználó