A baloldal közreműködésével zajlik a Soros-terv végrehajtása
Fokozatosan, "kíméletlen következetességgel" folyik a Soros-terv végrehajtása az európai és a magyar baloldal aktív közreműködésével - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
2020. december 19. 22:27

Deutsch Tamás az EP két migrációs állásfoglalására reagálva azt mondta: a két EP-határozat legfontosabb megállapításai szerint a bevándorlás és azon belül az illegális bevándorlás alapvető emberi jog, és az Európai Unióba érkező bevándorlókat szét kell osztani a tagállamok között. Emellett, ha egy illegális bevándorló menekültügyi kérelmét jogerősen elutasítja egy tagországi hatóság, a kitoloncolás előtt olyan garanciális szabályoknak kell érvényesülniük, amelyek azt jelentik, hogy "valójában nincs kitoloncolás" - emelte ki.

A Fidesz EP-delegációjának vezetője hozzátette, hogy Dobrev Klára (DK), Cseh Katalin és Donáth Anna (Momentum), valamint további három DK-s európai parlamenti képviselő az EP bevándorláspárti többségének kemény magjához tartozva "lelkesen megszavazta" mindkét határozatot.

Közölte: a szavazás is azt mutatja, hogy a magyar baloldali EP-képviselők a magyar polgárok elsöprő többségének álláspontjával szemben le akarják bontani azokat a védelmi eszközöket, amelyek eddig megkímélték Magyarországot az Európában nem kevés problémát okozó illegális bevándorlástól.

Hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP képviselői nemmel szavaztak a határozatokra és elmondták, hogy az illegális bevándorlás rossz Európának.

Deutsch Tamás közölte: Magyarországon a tömeges illegális bevándorlás elkerülése addig marad fenn, amíg a Fidesz és a KDNP irányítja az országot. Ha Gyurcsány, Gyurcsányné vagy Fekete-Győr kerülnének az ország élére, ennek a helyzetnek vége lenne - emelte ki.

Ha az ellenzék kerülne hatalomra, az illegális bevándorlók ugyanúgy bejönnének Magyarországra, mint ahogy azt a baloldali kormány megengedi Olaszországban és a mindennapi együttélésben ez ugyanúgy problémát jelentene, mint Németországban. Továbbá ugyanúgy megjelenne a hétköznapi életben a terrorfenyegetettség, mint Bécsben vagy Franciaországban - mondta.

Kérdésre válaszolva közölte: Szájer József megüresedett európai parlamenti helyének betöltésére a szokásos jogi eljárás megindult, a képviselő aláírta lemondólevelét és a lemondást az EP elnöke is bejelentette a múlt heti plenáris ülésen. A képviselő helyére a Fidesz-KDNP 2019-es európai parlamenti listáján szereplők közül kell valakit jelölni.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. MTI/Mohai Balázs

Deutsch Tamás megerősítette, hogy az EP európai néppárti (EPP) képviselőcsoportjának elnöksége módosítani fogja a frakció működési szabályát. Mindezt úgy kommentálta: "eljött az ideje annak, hogy a szólóban kiróható büntetéseket immár a kollektív büntetések elve is erősítse az Európai Néppártban".

Azt mondta: a néppárti frakció többsége régóta része az EP bevándorláspári többségének. Úgy folytatta: a Fidesz azt szeretné, ha a néppárt a világos alapértékeit és az azokra épülő egyértelmű programokat képviselné az Európai Parlamentben. A Fidesz ezt teszi a bevándorlás kérdésében, hiszen a néppárt programja következetesen kiáll az illegális bevándorlás ellen, a külső határok védelméért, és elutasítja az áttelepítés kérdését - mondta.

Kiemelte: "nem Deutsch-ügy van", az Európai Néppárt jövője a kérdés. Abban van véleménykülönbség, hogy lehet-e a baloldal, a liberális oldal és a centrum felé haladó, sodródó néppárti politikát folytatni, ami láthatóan az EPP gyengüléséhez, választási eredményeinek romlásához vezet - vélekedett Deutsch Tamás.

A kormánynak az önkormányzatokra vonatkozó adó- és díjemelési tilalmáról szólva hangsúlyozta: azok egyaránt érintik a fideszes és nem fideszes helyhatóságokat is. Kiemelte: a baloldallal szemben a Fidesznek nem az adóemelés, díjemelés és megszorítás a célja, hanem az emberek terheinek csökkentése. Azt mondta: attól nem lesz jó az önkormányzatnak, hogy pluszterheket rak a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben levő gazdasági társaságok, emberek nyakába. A Fidesz az emberek pártján áll - tette hozzá.

Arról, hogy Navracsics Tibor korábbi uniós biztos csatavesztésnek nevezte Deutsch Tamás néppárti jogfosztását, a Fidesz EP-delegációjának vezetője úgy fogalmazott: oda kell figyelni a véleményére. Azt mondta: Navracsics Tibor tapasztalt politikus, jó munkát végzett a Juncker-bizottságban, amit azért tudott elkezdeni, mert a meghallgatásakor őt ért támadások idején a fideszes és KDNP-s képviselők megvédték.

MTI
  • A baloldal kamuügyet kiáltott, a Fidesz bízik a nyomozóhatóságokban
    Méltóságot is sértő vitában a Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége tudomásul vette a Városháza eladásának ügyét vizsgáló bizottság jelentését a szerdai ülésen. A baloldal ugyanazt hangoztatta, amit a vizsgálóbizottság felállításától kezdve mondott: fake news, kamuügy, nincs bizonyíték, a Fidesz és a titkosszolgálatok találták ki az ügyet. A Fidesz–KDNP frakció visszautasította a vádakat, és leszögezte: a bizottság nem nyomozóhatóság, ráadásul a mozgásukat erősen korlátozta a baloldal.
  • Soros egyik blogján magasztalták az egekig Márki-Zayt
    Az Open Democracy nevű blogon egy vágyvezérelt és a valósággal köszönő viszonyban sem lévő írás jelent meg.
  • Őszinte ítélet az SZFE korábbi színvonaláról: „Döbbenetesen vékony”
    Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője „döbbentesen vékonynak” nevezte azt a tudást, amit meg lehetett szerezni a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE), Szirmai Gergely influenszer a Partizánban pedig arról beszélt, hogy az egyetemen egyáltalán nem értettek az internetes műsorkészítéshez, a diákok pedig nem kaptak visszajelzést az önálló alkotótevékenységükkel kapcsolatban.
MTI Hírfelhasználó