Gyurcsányékat pénzeli Brüsszel
Az európai bevándorláspártiak akaratlanul is nyilvánvalóvá tették: a magyar baloldalon a DK-t tekintik legmegbízhatóbb szövetségesüknek, ezért fizetik a cechhet.
2020. december 9. 10:41

Egyértelműen Gyurcsányékra voksol a brüsszeli bevándorláspárti baloldal: Dobrev Klára mellett a DK többi európai parlamenti képviselője is kapott kampánytámogatást a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségétől. A Facebook-hirdetéstár adatai szerint Ujhelyi István szocialista, Cseh Katalin, Donáth Anna momentumos és Gyöngyösi Márton EP-képviselők viszont nem brüsszeli pénzből kampányolnak.

Továbbra is ömlik a brüsszeli pénz Gyurcsány Ferenc feleségének, Dobrev Klárának internetes videós kampányára, amelyben a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP) képviselője a magyar koronavírus-járvány elleni védekezést kritizálja, és az Európai Unió fellépését méltatja. „Európa segít!” – fogalmaz a videóban a bevándorláspárti politikus. Csak épp arról nem tesz említést: Brüsszel nem a pandémia károsultjaival van elfoglalva, hanem azzal, hogy a tagállamok torkán lenyomja az Európai Bizottság (EB) legújabb migrációs akciótervét – ebben a következő áll: 34 millió bevándorlónak biztosítanának szavazati jogot, lakhatást, a migrációt a szerzők megállíthatatlan jelenségnek könyvelték el –, az ezt ellenző, renitens kormányokat pedig megbüntetné.

Utóbbit idehaza még szponzorálják is, hiszen Gyurcsányék közösségi oldalakon futó lejárató anyagát a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) parlamenti frakciója támogatja. A Facebook-hirdetéstár legfrissebb adatai szerint Dobrev Klára promotálására tavaly március 28. óta 17 853 140 forintot szántak, jelenleg is látható dezinformációs kampányára pedig 3 554 765 forintot.

Ám nem a bukott miniszterelnök felesége az egyetlen EP-képviselő, „akit kitöm az S&D pénzzel. A DK-s Ara-Kovács Attilának 125 ezer forint jutott arra, hogy kiírja közösségi oldalára: »Európa segít. Orbán tétlen.«” Párttársa, Rónai Sándor ugyanerre a célra 191 432 forintot kapott. Gyurcsány Ferenc leghűségesebb bizalmasának, Molnár Csabának pedig 218 899 forintot szántak, hogy a járványellenes küzdelmet a bevándorláspártiak lejárató kampányával „segítse”.

Említésre méltó ugyanakkor, hogy bár Ujhelyi István – a szocialisták egyetlen EP-képviselője – szintén az S&D frakciójában ül, a politikus mégsem kapott pénzt az európai pártkasszából. Sőt korábbi, a magyar kormányt egyfolytában becsmérlő Facebook-kampányait is az anyaországi pártja finanszírozta.

Azzal, hogy Brüsszel Dobrev Klára kommunikációs hadjáratát kezdte el szponzorálni, akarva-akaratlanul nyilvánvalóvá tette, hogy a baloldali pártok közül Gyurcsány Ferencéket tekinti a legmegbízhatóbb szövetségesének, akarata leghatékonyabb végrehajtójának – állapította meg lapunknak korábban Erdős Gergely, a Századvég Alapítvány belpolitikai elemzője. A szakértő felvetését erősítheti, hogy az Orbán-kabinet iránti elfogultsággal ugyancsak nem vádolható Renew Europe (Újítsuk meg Európát – a szerk.) EP-frakcióhoz tartozó momentumos képviselők, Cseh Katalin és Donáth Anna sem a Renew költségvetéséből kampányolt hazánk ellen, ahogy a jobbikos Gyöngyösi Márton sem. Utóbbi kapcsán érdemes megjegyezni: a 2019. március 28-tól ez év december 5-ig Facebookon elköltött 9 473 593 forintból több mint hétmilliót saját zsebből finanszírozott.

Magyar Hirlap
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
  • Piros-fehér-zöldben a stadionok
    Az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt – közölte az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval. Az intézmény ezzel csatlakozott ahhoz az egyre népesebb táborhoz, mely kiáll az ellen, hogy Magyarországot politikai indíttatásból, a labdarúgást felhasználva lehessen provokálni.
  • Az EU-nak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén
    Az Európai Uniónak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén, és a 47 tagállamot, köztük a mind a 27 uniós tagországot magában foglaló Európa Tanács féléves magyar elnöksége jó alkalmat kínál, hogy felhívjuk ezekre az elmaradásokra a figyelmet - jelentette ki szerdán Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó