A nyolcadik váltás is felkészült a határ védelmére
A Közös Akarat feladat nyolcadik váltásának tagjai a napokban – a járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva – megismerkedtek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével.
2020. december 1. 16:21

Katonáink megtanulták a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemét, bővítették a járőrözési ismereteiket, elsajátították a fegyverhasználat, a rádióforgalmazás szabályait, illetve vezetéstechnika oktatásban is részesültek.

Hadseregünk tagjai a katonai eskü szellemében életük árán is megvédik az országot az ellenség ellen.

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt szervezeteinek katonái mindezek mellett felfrissítették egészségügyi tudásukat és begyakorolták az intézkedéstaktikai eljárások jogszerű mozzanatait.

Az ellenség megmotozása hozzáértést, alaposságot, éberséget és tapasztalatot is követelő katonai fortély.

Lábszáránál is rejtegethet fegyvert a civilnek álcázott, valójában katonának kiképzett, harci feladattal ellátott ellenség. 

A Kalasnyikovval célzó szakaszvezető az ország, s egyben Európa védelmére készül.

Képek: Kelemen Ilona

honvedelem.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó