A nyolcadik váltás is felkészült a határ védelmére
A Közös Akarat feladat nyolcadik váltásának tagjai a napokban – a járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva – megismerkedtek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével.
2020. december 1. 16:21

Katonáink megtanulták a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemét, bővítették a járőrözési ismereteiket, elsajátították a fegyverhasználat, a rádióforgalmazás szabályait, illetve vezetéstechnika oktatásban is részesültek.

Hadseregünk tagjai a katonai eskü szellemében életük árán is megvédik az országot az ellenség ellen.

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt szervezeteinek katonái mindezek mellett felfrissítették egészségügyi tudásukat és begyakorolták az intézkedéstaktikai eljárások jogszerű mozzanatait.

Az ellenség megmotozása hozzáértést, alaposságot, éberséget és tapasztalatot is követelő katonai fortély.

Lábszáránál is rejtegethet fegyvert a civilnek álcázott, valójában katonának kiképzett, harci feladattal ellátott ellenség. 

A Kalasnyikovval célzó szakaszvezető az ország, s egyben Európa védelmére készül.

Képek: Kelemen Ilona

honvedelem.hu
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
  • Nincs klímavészhelyzet
    Clintel.org: Nincs klímavészhelyzet. Nincs tehát ok pánikra és ijesztgetésre. Erőteljesen ellenezzük a „2050-ig nettó nulla CO2” stratégiát, mert káros és irreális. A csökkentés (mitigáció) helyett az alkalmazkodás (adaptáció) részesítendő előnyben; az adaptáció az okoktól függetlenül mindenkor működőképes.
MTI Hírfelhasználó