Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány
Gyurcsány el akarta venni a nemzetbe vetett hitet 2004. december 5-én, aztán el akarta venni a politikusokba és a szabadságba vetett hitet 2006-ban az őszödi beszéddel és a lovasrohammal, most pedig az Istenbe vetett hittől akarja megfosztani Magyarországot.
2020. november 30. 13:51

Gyurcsány elnyomná az egyházakat! – írta közösségi oldalán Rétvári Bence államtitkár, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc egyértelművé tette, hatalomra kerülve fel akarja mondani a vatikáni szerződést, és nem nyújtanak egyetlen fillér hitéleti támogatást sem.

A vatikáni szerződést 1997-ben Horn Gyula miniszterelnöksége idején kötötték – emlékeztetett Rétvári Bence az M1-en. Az államtitkár elmondta: aki egyházi iskolába járatja a gyermekét, vagy egyházi kórházban kap kezelést, az ugyanolyan ellátásban részesülhet, mint az, aki az állami intézményeket veszi igénybe.

Gyurcsány emberképébe az ateista ember fér csak bele, ezért akarja eltörölni a hitéleti támogatásokat is. Ez egy hadüzenet a bukott miniszterelnök részéről: a hívő embereket másodrendűnek tekinti, és semmibe venné az ezeréves magyar hagyományokat – jelentette ki Rétvári.

„Szentül meg voltam győződve, hogy pap leszek”

Gyurcsány 2006-ban még arról beszélt, hogy „bérmálkozott is egy darabig, ahogy kell”, és „szentül meg volt győződve, hogy pap lesz”. Ezzel együtt azonban arról is beszélt, hogy ő nem istenhívő ember.

Magyarországon aligha van olyan ember, aki ne tudná (legalább az őszödi beszéd óta), hogy Gyurcsány Ferenc sajátos viszonyban áll a valósággal. Mint akkor mondotta: „hazudtunk reggel, éjjel meg este.”

Az emberek lelkét vette célba Gyurcsány

A 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazással Gyurcsányék megtagadták a határon túli magyarságot, követve a kommunisták korábbi útját, semmibe véve a nemzeti összetartozást. A bukott miniszterelnök azóta is minden erejével küzd a határon túli magyarok ellen.

Az őszödi beszéd kiszivárgása után 2006-ban Gyurcsány arról beszélt, hogy a teljes politikai elit a hazugság csapdájába esett, holott ő volt az, aki „végighazudta az utolsó másfél-két évet”. Majd a magyar szabadság ellen indított támadást, amikor lovasrohamot indított a magyar emberek ellen, akik a lemondását követelték, amiért Gyurcsány az ország szemébe hazudott.

A kommunizmus évtizedeit megszégyenítő brutális karhatalmi fellépés után pedig foggal-körömmel ragaszkodott a bársonyszékhez. 2013-ban már az egyházak ellen is egész pályás letámadást indított, ahogyan az a Rétvári Bence által közzétett videóban is látható, s most, hogy maga alá gyűrte a teljes ellenzéket, meg is valósítaná egyházellenes elképzeléseit, ha hatalomra jutna. Gyurcsány Ferenc a nemzetbe, a politikusokba és a szabadságba vetett hit után Istent vette célba. Folytatódik a bukott miniszterelnök magyar emberek elleni hadjárata a teljes ellenzéki paletta támogatásával.

hirado.hu
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó