Támadás indult az ismert szakpszichológus ellen
Az ellenzék kiáll a botrányt okozó LMBTQ-mesekönyv mellett, eközben támadást indítottak az egyik legnagyobb szaktekintélynek számító Bagdy Emőke ellen.
2020. október 11. 17:50

Közel ezren indítottak ellentámadást az ismert klinikai szakpszichológus ellen. Bagdy Emőke a napokban lapunknak azt nyilatkozta, a gyermekek óvodáskori érzékenyítése azért veszélyes, mert nekik ebben a korban a saját nemi identitás rögzítése a feladat, hogy a gyerekből egy harmonikus és kiegyensúlyozott felnőtt váljon.

– Elhatárolódunk minden olyan pszichológus, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is, amelyek szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat tartalmaznak, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása – áll abban a Hvg.hu által is közzétett nyilatkozatban, amelyet jelenleg több mint kilencszáz pszichológus írt alá. A közlemény egyetért a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ-szekciójával, miszerint „nincsenek olyan hiteles, módszertanilag megalapozott tudományos eredmények, amelyek azt támasztanák alá, hogy gyerekek LMBTQI emberekké válnak annak hatására, hogy találkoznak az ebbe a csoportba tartozó emberekkel, akár személyesen, akár fikción keresztül”.

Ugyanakkor a klinikai szakpszichológus ellen fellépők elismerik, hogy „a témával körültekintően és érzékenyen kell foglalkozni, ezért mindenek előtt lévőnek tartjuk a szakmaiságot”.

Bagdy Emőke a Meseország mindenkié című könyv kiadásával kapcsolatban lapunknak elmondta: a korai érzékenyítés azért veszélyes, mert a szociális behatások olyan erőteljesek tudnak lenni, hogy megakadályozhatják a szabályozó gén kinyílását vagy módosíthatják azt, ami tovább is örökítődik.

A gyermekek normája a meséken keresztül alakul ki, így az ebben lévő üzenetek nagy részét a gyermekek kritika nélkül elfogadják – tette hozzá a klinikai szakpszichológus.

Eközben a Liberálisok nevű törpepárt fel akarja függeszteni Dúró Dórának, a Mi Hazánk alelnökének látogatási és kölcsönzési jogát az Országgyűlési Könyvtárban, amiért ledarálta a Meseország mindenkié című, LMBTQ-szereplőkkel tarkított mesekönyvet. Bár a baloldali pártok kiállnak a Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott könyv mellett, több mint 87 ezer embert ez nem vigasztal, ugyanis ennyien írták alá azt a petíciót, amely betiltaná azt. Dúró Dóra mellett több kormánypárti politikus, köztük Orbán Viktor miniszterelnök vagy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is felszólalt a gyermekek korai érzékenyítése ellen, Borbély Lénárd csepeli polgármester pedig a napokban betiltotta a könyv terjesztését a XXI. kerület óvodáiban. Az országos botrányt kavaró mesekönyvről lapunk azt is kiderítette, hogy munkafüzetét az az Ejha! nevű szervezet készítette, amely a 11–13 évesek számára rendez érzékenyítőképzéseket a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, homoszexuálisok és egyéb szexuális kisebbségek jogai tárgykörökben.

magyarnemzet.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó