Tarlós István: Hangulatra épít a hatalomra éhes ellenzéki összefogás
A legfontosabb sorskérdések - illegális bevándorlás, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika - kezelése tekintetében száznyolcvan fokos fordulat állna be, ha 2022-ben győzne az indulatokra, a hangulatra építő, hatalomra éhes, távolról sem természetes ellenzéki összefogás – mondta el Magyar Nemzetnek adott interjúban Tarlós István volt budapesti főpolgármester.
2020. október 5. 09:43

Budapest új díszpolgára úgy véli, a kormánypártoknak a kommunikáció területén össze kell szedniük magukat, nem szabad hagyniuk, hogy az eredmények elsikkadjanak, és helyettük luftballonná felfújt ügyekről folyjon a végtelen vita. A napilap hétfői számában olvasható interjúban Tarlós István arról beszélt, hogy szerinte a főváros legalább 2022-ig időhúzásra játszik.

Szobrot állítanak például háborúban megerőszakolt nők emlékére, ami szép gondolat. Ám mi indokol erről másfél év megelőző „társadalmi vitát”? Hosszú előzmény és részükről „bombabiztos” állásfoglalások sora után végeláthatatlan konzultációk indulnak árvízvédelmi műtárgyakról - hogy csak kiragadott példákat említsek.

„Bárhova nézünk, ez történik. (...) A látványpolitizálásnak mégis van politikai haszna. Egyrészt de facto nem kell semmit csinálni, ergo nehéz hibázni” – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: így ehet várni közben a dicséretet: „Lám, mi aztán demokratikusak vagyunk. Mindenről megkérdezzük a választókat.” Nem lehet, hogy a választók cselekvést is várnak?

A beruházásokról azt mondta: a felmerül a kérdés, miért nem valósul meg valami a városban, arra a következő másfél évben mindig ugyanaz a két válasz lesz. „Vagy azért, mert én korábban nem csináltam meg (az mindegy lesz, hogy miért nem), vagy azért, mert a kormány nem adott elég pénzt. A teljesítmény a kampány során nem lesz viszonyítási alap. Már 2019-ben sem volt az. A kormánypártoknak észre kell venniük, hogy itt most nettó módon az indulatokra, a hangulatra épít a hatalomra éhes, távolról sem természetes ellenzéki összefogás” – vélekedett. Hozzátette: sok mindent lehet mondani az ő időszakukra, mindenki munkájában lehet hibát találni, „de arról fogalmam sincs, hogy ha valami megvalósul, miért nem képesek egyszer kipréselni magukból egy olyan mondatot, hogy +jó, ennek mi is örülünk+?

Miért kell mindig lehetetlen összefüggéseket kreálni és mindenben a rosszat keresni?” Tarlós István szerint felépült egy valójában nem létező virtuális világ is, ami nehézség nélkül felülírja a létezőt. Ami pedig általában a kommunikációt illeti, egyesek mintha egyre több és több dologról tudnának egyre kevesebbet és kevesebbet.

„Nincs jó véleményem a Budapest-infók elmaradásáról és helyette a Facebook kizárólagosságának bevezetéséről sem. Az infókon bárki bármit kérdezhetett. A Facebook nem szól vissza, és soha nem kell kínos kérdésekre válaszolni - amelyek, ugye, fel sem tehetők” – jegyezte meg a volt főpolgármester.

MTI
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó