Nem kérnek a Momentumból a balliberális mentorok
Bajnai Gordon kényelmetlen helyzetben találta magát, Balázs Péter magyarázkodni kényszerült, Oszkó Péter pedig nem is tudott Fekete-Győr András bejelentéséről, aki Karácsony Gergelyhez hasonlóan legújabban a 2010 előtti világ figuráival készítené fel pártját a kormányzásra. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerint a baloldalon ugyanaz a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc sorakozik fel, akik már egyszer tönkretették az országot, kiegészülve a Soros-szervezetekkel, valamint a baloldal ifjúsági szervezetével, a Momentummal.
2020. szeptember 27. 18:31

Miközben a Momentum kifelé azt kommunikálja, hogy magabiztosan készül a 2022-es választási kampányára, ismét bebizonyosodott, hogy a valóságban zűrzavar és kudarcok sorozata jellemzi a mozgalmat. A 2010 előtti világ emblematikus politikusai ugyanis sorra cáfolják Fekete-Győr András azon bejelentését, miszerint ők a Momentum szakpolitikusaink a felkészítését segítenék elő a jövőben. A mentorcsapat tagjai közül Bajnai Gordon egykori miniszterelnök, Balázs Péter volt külügyminiszter, valamint Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter is világossá tette: nem kér a mozgalomból.

Elsőként Oszkó Péter adott hangot meglepettségének: a volt pénzügyminiszter a Facebookon közölte, hogy Fekete-Győr András bejelentéséről nem tudott, és ilyen vállalásokat bizonyosan nem tett. Hangsúlyozta, hogy továbbra is szeretné ő maga eldönteni, hogy mikor, milyen munkákban és kommunikációs aktivitásokban jelenjen meg. Arról is szólt, hogy semmilyen módon nem kíván részt venni pártpolitikai vagy választási küzdelmekben, hanem a jövőben üzleti elképzelési építésén szeretne dolgozni.

 

A pártelnök szavait sorra cáfolják a megnevezett mentorok

Bajnai Gordon szintén a közösségi oldalán fejtette ki, hogy bizony igen kényelmetlen helyzetben találta magát a Fekete-Győr szavai nyomán elterjedt hírek miatt. Bajnai cáfolta, hogy a Momentum színeiben térne vissza a politikába, ugyanis továbbra sem tervez a pártpolitikában részt venni. Viszont azokat a bátrakat – tette hozzá a Momentum említése nélkül –, akik hitelesen küzdöttek és küzdenek az Orbán-kormány ellen, azokat támogatta – ezért segítette Karácsony Gergely kampányát is – valamint az ellenzéki összefogás hiteles szereplőit is mindenkor támogatni fogja.

Bajnai külügyminisztere szintén magyarázkodni kényszerült az ATV-nek: Balázs Péter elmondta, hogy ő nem egyik vagy másik ellenzéki párt programján, hanem a közös ellenzéki program gerincének összeállításán dolgozik.

A Momentum Bajnaiékkal való összeborulása kapcsán Nacsa Lőrinc a kormánypártok nevében kijelentette: Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, a Soros-hálózat, valamint a Momentum hatalomra éhesen, együtt készülődik a 2022-es országgyűlési választásokra. A KDNP frakciószóvivője hozzátette: senkinek ne legyen kétsége, hogy hatalomra kerülésük esetén újra tönkretennék az országot.

Az ex-miniszterelnökök, a Momentum és Sorosék együtt építenék le az országot Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Momentum és az említett személyek együttese azért is ironikus, mert bár Fekete-Győr Andrásék önmagukat „új nemzedékként” emlegetik, a mozgalmat segítők nyilvánosságra került listája viszont egytől egyig a 2010 előtti világ figuráinak nevét tartalmazza. Nem kétséges, hogy Karácsony Gergelyhez hasonlóan – aki főpolgármesterré választása után szintén a 2010 előtti világ arcaival vette körül magát – a Momentum elnöke is a balliberális világ rekonstrukcióján dolgozik.

Fekete-Győr András pártelnök – aki a vasárnapi romániai helyhatósági választásokon a nem magyar jelöltek támogatására szólított fel – Gyurcsány Ferenchez hasonlóan szintén tisztogatást helyezett kilátásba. Kijelentette, hogy az ellenzék 2022-es győzelme esetén hétszáz, szerinte a Fideszhez köthető vezetőt váltanának le.

magyarnemzet.hu
  • Rákosi-korszak: Karácsony megfenyegette a kormányfőt
    Dr. Somogyi János: Soha nem számított kivételes, különleges esetnek és ma sem számít annak, hogy mentális problémákkal küzdő, pszichésen sérült, fél-, vagy egész bolondok kerülnek felszínre, sőt hatalomra. Súlyos esetekben tragikus eredményre vezet, ha ilyen személyek egy ország, vagy akár egy földrész feletti hatalomra jutnak.
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
MTI Hírfelhasználó