Totális káoszba fulladt Budapest közlekedése
A hatalmas káosz kialakulásában nagy szerepe lehetett annak, hogy a Nagykörúton mindenféle koncepció nélkül festették fel a bicikliutakat, majd egy részüket le az elmúlt napokban.
2020. szeptember 1. 13:29

Óriási dugók alakultak ki a budapesti belvárosban a szeptember 1-i iskolakezdés napján. A hatalmas káosz kialakulásában nagy szerepe lehetett annak, hogy a Nagykörúton mindenféle koncepció nélkül festették fel a bicikliutakat, majd egy részüket le az elmúlt napokban. A budapesti közlekedési káosszal kapcsolatban megkerestük a főpolgármestert is.

Bedugult Budapest az iskolakezdésre. Komoly torlódásokat okoztak a főváros reggeli és délelőtti közlekedésében az autósok elől elzárt sávok. Csak lépésben lehetett haladni a Nagykörúton a Petőfi híd és az Oktogon között, emellett az Üllői út a Népliget és a Kálvin tér közötti szakasza is járhatatlanná vált.

A dugó miatt sokan csak késve értek be az iskolába vagy a munkahelyükre. Karácsony Gergelyék az iskolakezdés reggelére sem szüntették meg teljesen az autós közlekedést akadályozó kerékpársávokat. Fontos tudni, hogy a nyáron a főpolgármester úgy vezette be a biciklis szakaszokat, hogy azt előtte nem bocsátotta semmilyen társadalmi vitára. Semmilyen egyeztetés nem volt a biciklisávokról - KÉP: HIRLING BÁLINT - ORIGO

A HírTV tudósításában elhangzott, hogy a Blaha Lujza tér egy kiemelten fontos kereszteződése a Nagykörútnak, itt keddtől egészen a Petőfi hídig lehet használni mind a négy sávot. A szélső két sávot a Karácsony Gergely vezette főváros még áprilisban engedte át a kerékpárosoknak. 

Teljesen beállt a belváros - Kép: HIRLING BÁLINT - ORIGO

Az aszfaltra felkerültek az ezt jelző piktogramok is, amelyek a kint maradt jelzőtáblákkal együtt egyaránt zavaróak lehetnek. A tudósító hozzátette, hogy a Blaha Lujza tértől a Nyugati térig viszont marad a régi rend, a szélső sávokat csak a kerékpárosok használhatják.

Kovács András

origo.hu
  • A Merkel-korszak vége
    Nyugatnémet szülők lánya, de keleti politikusként lett kancellár, majd halványult a keleti öröksége. Fiatal miniszterként Helmut Kohl köpönyegéből bújt elő, de hátat fordított a konzervatív értékeknek. Az ellentmondások mindent túlélő asszonya, Angela Merkel.
  • Újratemették Slachta Margitot
    Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó