Erdő Péter üzenete (videó!)
Erdő Péter: Remény számunkra, ha arra építjük életünket, akire Szent István építette országát, Jézus Krisztusra
Bizakodó, bátorító üzenettel köszöntötte Erdő Péter bíboros, prímás Szent István ünnepét.
2020. augusztus 19. 16:00

Videóüzenet küldött Szent István király ünnepén Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mindazoknak, akiknek kedves a magyarság sorsa, akik tisztelik azokat az értékeket, amelyeket az államalapító uralkodó a maga korában megvalósított. 

A főpásztor ünnepi köszöntőjében felidézte, hogy a járvány következtében idén átélhettük a megszorításokat, a tilalmakat, az újraéledő reménykedés hónapjait. Utalt arra is, hogy nem tudjuk, mi vár ránk a következő időszakban. Erdő Péter a bizonytalan helyzet kapcsán úgy fogalmazott:       

„Ez nem szomorúság, hanem remény számunkra: ha arra építjük az életünket, akire Szent István építette az országát, vagyis Jézus Krisztusra.” 

Hozzátette, őt ünnepeljük, vele akarunk találkozni a 2021. szeptember 5-12. között Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

A teljes videóüzenet itt megtekinthető: 

https://youtu.be/Adb9jox4Q44  

gondola.hu
  • Igazi ünnep a kulturális intézmények újbóli megnyitása
    Igazi ünnepnek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szombaton Lakiteleken azt, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével újra megnyithatnak a magyarországi közművelődési és kulturális intézmények.
  • Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt
    Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt, kiderült, hogy ha baj van, nem lehet a baloldali pártokra számítani – erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a rádióban. A WHO éppen egy hete mondta ki, hogy hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina, a baloldali politikusokat azonban a nemzetközi szakértők állásfoglalása sem győzte meg – hangzott el az M1 Híradójában.
  • Karácsony Gergely bejelentkezett
    Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson.
MTI Hírfelhasználó