Az Antifa bolsevik szervezet, fasiszta taktikával
William Barr amerikai igazságügyi miniszter vasárnapi Fox News-interjújában kelt kit az Antifa ellen, kijelentve, hogy a mainstream - fősodor - média által támogatott mozgalom lényegében a bolsevizmussal azonosítható, munkamódszerük pedig fasiszta.
2020. augusztus 12. 00:02

William Barr amerikai igazságügyi miniszter a Fox News-nak adott interjújában fogalmazott meg erős állításokat az Antifáról.

A szélsőséges szervezet jelvénye

William Barr amerikai igazságügyi miniszter vasárnapi Fox News-interjújában kelt kit az Antifa ellen, kijelentve, hogy a mainstream - fősodor - média által támogatott mozgalom lényegében a bolsevizmussal azonosítható, munkamódszerük pedig fasiszta.

Az interjú keretei között az esemény házigazdája, Mark Levin kérdezőként egy, az Antifáról szóló jelentést is beolvasott, amelyben többek között az állt, a mozgalom jól szervezett, gazdagon támogatott, globális eléréssel rendelkező közösség.

A jelentés szerint az Antifa hosszútávon arra törekszik, hogy mind Amerikában, mind pedig „bölcsőjében”, Európában – így különösen Angliában és Németországban – kommunista világrendet állítson fel. A jelentés az Antifa rövidtávú projektjeként a Trump-adminisztráció leváltását jelöli meg.

Ennek kapcsán Levin idézte a Black Lives Matter-mozgalom egyik társalapítóját, aki kifejezetten állította, hogy a szervezet célja ugyanez (vagyis az elnök hatalmának megfékezése).

A felvetésre reagálva Barr kifejtette, hogy az adminisztráció megbuktatása mint célkitűzés annak tükrében nem meglepő, hogy az Antifa forradalmi tevékenységét tekintve fasiszta taktikákkal operáló bolsevik szervezet. Ennek kapcsán Barr megjegyezte azt is, hogy a politikai baloldal a rendszer normáinak szétzilálására törekszik, így szándékegységben van az említett mozgalmakkal.

„Szívesen vennék totális befolyás alá az emberek életét annak érdekében, hogy utópiát hozzanak el mindannyiunk számára. A hatalom akarása az, ami hergeli őket. Nem számítottak Trump győzelmére, ez pedig különös haraggal tölti el őket” – állítja Barr, hozzátéve, hogy az Antifa újfajta városi gerilla harcmodort folytat, pajzsként tartva maga előtt az első alkotmánymódosítást [többek között szólás- és sajtószabadság, gyülekezési jog].

Egy európai Antifa-demonstráció, amelyen a szélsőséges szervezet vállalta magát 

Barr úgy véli, hogy az Antifa rátelepszik a demonstrációkra, provokatőrei munkásságával erőszakot gerjeszt; ebből pedig az következik, hogy az Antifa áll a demonstrációkon tapasztalt magasan szervezett extrémista erőszak hátterében, amiről viszont a mainstream média elmulaszt tudomást venni. 

mandiner.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Egy magyar hagyomány
  Nem csodálom, hogy ezt az országot nem érti senki. Nemcsak a nyelve miatt, hanem a lelke miatt sem. Itt évszázadok óta egy időben, egyszerre mindenki úgy érzi, hatalmon is van meg ellenzékben is
 • Most a fiatal korosztályt érinti elsősorban a járvány
  A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A magyar bábkatedra lezüllesztése
  Ami negyedszázada történik szakmai címszó alatt az egyetemen, egy haveri kör játéka.
MTI Hírfelhasználó