Hol voltak ezek a mutatóujjak?
2020. augusztus 11. 00:22

„Nézem, hogy Lengyelországtól Litvániáig és Csehországtól Németországig a legmagasabb szinten szólítanak fel a belorusz tüntetések szétverésének kivizsgálására, hallom, hogy a Bizottság elnöke elmondja, Európában nincs helye békés tüntetések szétverésének.

Mások felvetik, a Fehéroroszországgal való EU-s kapcsolatokat is át kell gondolni.

Hajrá, meg amit akartok. Egy kérdésem hadd legyen: 2006-ban hol voltak ezek az óvón felemelt mutatóujjak? Milyen szinteken álltak ki a megvert emberekért?

Látjuk-e majd valamelyik belorusz, független értelmiségit Brüsszelben, ahogy elmondja, hogy nóvanvazshat, nóvanvaztorcsörd? Csak azért, mert mi ráadásul már akkor is EU-tagok voltunk, Belorusszia meg most sem az.

Persze, ha a megfelelő okokból történik erőszak, akkor rögtön más a helyzet fénytörése. Gyurcsány haver volt, kiszolgálta az európai érdekköröket. Na, hát ezért nem jelent semmit, hogy az EU mit rikácsol.”

Trombitás Kristóf: Ezért nem jelent semmit, hogy az EU mit rikácsol

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó