(Pár)beszédes távmunka
2020. augusztus 10. 00:23

– Legyen méltányos a távmunkásokkal a kormány! A távmunka újraszabályozására készül a hatalom, a Párbeszéd szerint a törvénymódosító csomagnak meg kell erősítenie a távmunkában dolgozók jogait – szól az ellenzéki törpepárt dörgedelmes közleménye. Ha már a távmunkát emlegeti a Párbeszéd, akkor valahogy nem a home office jut feltétlenül az ember eszébe. A Párbeszéd leginkább Brüsszelben végzi a távmunkát, amely semmi másról nem szól, mint az ország mószerolásáról jó nagy adag gyűlölködéssel fűszerezve. Jávor Benedek, Karácsony pártársa például busás fizetésért teszi ezt az uniós intézmények fővárosában. Ahogy azt a Magyar Nemzet is megírta, ő vezeti a fővárosi önkormányzat brüsszeli képviseletét.

Karácsony Gergely szerint Jávor fontos feladatot lát el, ahogy szerinte fontos volt megalakítani az európai Szabad Városok Szövetségét is, hogy „választóink sok százezres tömegét képviselve hitet tegyünk a szabadság, az egyenlőség, a szolidaritás, a jogállam, a világnézeti tolerancia és a kulturális sokszínűség mellett, és összefogjunk a régiónkat gúzsba kötő, bezárkózó nacionalista populizmus és a nyers önkény ellen”. Jávor Benedek és a tolerancia meg a szolidaritás kéz a kézben jár.

Emlékezetes, a „szimpatikus” politikus Novák Katalin korábbi római, Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőnél tett látogatásának apropóján a következőt írta angol nyelvű Twitter-üzenetében: „Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin nehogy véletlenül egy bungabunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett.”

Így dolgozik Jávor Benedek éltávmunkás Brüsszelben. Hát igen. Bárhol is tevékenykedik az ember, nem adhat mást, csak mi lényege.

Kiss Gergely: Párbeszéd és a távmunkás gyűlölködés

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó