Újabb csapás a futballnak: idén nem osztják ki az Aranylabdát
Idén nem nem választja meg a France Football a világ legjobb labdarúgóját, azaz nem adják át az Aranylabdát. A francia szaklap a koronavírus-járvány előidézte helyzettel indokolja a furcsa döntést.
2020. július 20. 15:30

Az Aranylabdát először 1956-ban adták át, azóta minden évben – 2010–16 között a FIFA év legjobbjával közösen – kihirdették az év legjobbját.

A France Football szerkesztősége azért döntött idén a törlés mellett, mert csupán két hónapban (január, február) zajlottak a megszokott mederben a futballvilág eseményei, az újrakezdés feltételei rendhagyók, és a nemzetközi sorozatok lebonyolítása is eltér a megszokottól.

Tavaly Lionel Messi kapta – pályafutása során hatodszor – az Aranylabdát. Sokan arra számítottak, hogy idén véget ér a Messi–Ronaldo-korszak, nos ezzel egy évet még várni kell.

  • Éric Zemmour: Magyarországnak igaza van
    Éric Zemmour kifejtette, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére.
  • Nagykövet a tehetségek birodalmában
    A népdalt, annak közvetlensége, személyessége és természetes egyszerűsége okán mindenki magénak érezheti. Egy olyan, a régi paraszti kultúrából ránk maradt zenei örökség, melynek újra és újra meg kell találni helyét mindennapi életünkben, mai világunkban.
  • Üres szivárvány
    München hat éve plüssmacikkal fogadta a migránsokat és a mainstream ugyanígy oktatott ki minket “jóemberségből”, mint most. Akkor nekünk lett igazunk. Most is rajtunk akarják éves kötelező toleranciamutatványukat bemutatni.
MTI Hírfelhasználó