A munkahelyeket a vírus mellett a baloldaltól is meg kell védeni
Jakab Péter Jobbik-elnökkel nem, de az igazsággal érdemes foglalkozni – írja Menczer Tamás.
2020. július 11. 22:57

– Gondolkodtam, érdemes-e Jakab Péterrel foglalkozni (egyébként nem), aki vagy tudatlanságból mond elképesztő ostobaságokat, vagy szándékosan beszél összevissza. Így is, úgy is hasonlít a mesterére, Gyurcsány Ferencre – kezdi bejegyzését közösségi oldalán Menczer Tamás államtitkár.

Jakabbal nem, de az igazsággal érdemes foglalkozni.

Most az Jakab baja, hogy a kormány támogat egy osztrák céget abban, hogy Celldömölkön 130 munkahelyet megőrizzen és húszat létrehozzon. Mert ez osztrák cég, és a munkahelyek drágák…

1. Jakabék állításával ellentétben sosem mondtam, hogy ez egy magyar cég, azt mondtam, hogy Magyarországon tevékenykedő cég. Ahol egyébként magyar emberek dolgoznak.
2. A cég nemcsak munkahelyeket őriz meg és újakat hoz létre, hanem a következő öt évben ötven százalékkal növeli a bértömeget. Vagyis a fizetések jelentősen emelkedni fognak.
3. Az ilyen támogatások átlagosan öt év alatt megtérülnek a költségvetésnek.
4. A kormánynak minden ember és minden család, ez a százötven is fontos.
5. Csak a Külügyminisztérium pályázatára 806 vállalkozás jelentkezett, 627 magyar tulajdonú, több mint 140 ezer munkahely megőrzését segítjük, a kormány pedig összesen több mint egymillió munkahely megőrzését támogatja.
6. A munkahelyeket sajnos nemcsak a vírustól, a magyar baloldaltól is meg kell védeni.

magyarnemzet.hu - facebook
  • Orbán Viktor válasza Webernek
    Orbán Viktor miniszterelnök pénteken válaszolt Manfred Webernek, úgy fogalmazva az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetőjéhez intézett reagálásában: "a helyzet világos, kedves Manfred. Ti meg akarjátok változtatni a jelenlegi jogi helyzetet, hogy olyan eszközt hozzatok létre, amelyet azonnal Magyarország és Lengyelország ellen fordíthattok".
  • Így csalhatták el az amerikai elnökválasztást
    Szavazatokkal teli bőröndök kerültek elő, miután a választási megfigyelők elhagyták a szobát.
  • ENSZ: a Nyugat és a Kelet együttműködésének újjáépítése
    A Nyugat és a Kelet közötti együttműködést kell föleleveníteni, ennek alapja a kölcsönös tisztelet lehet - fogalmazta meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető a világszervezet közgyűlésének 31. különleges ülésszakának általános vitáján szólalt fel videoüzenet formájában.
MTI Hírfelhasználó