Kocsis Máté: „Nagy svindler” Gyurcsány Ferenc
Nagy svindlernek nevezte Gyurcsány Ferencet a Fidesz frakcióvezetője, miután a DK elnökéről kiderült, hogy tőle függésben levő fiatalokkal akarta saját népszerűségét bizonyítani. Kocsis Máté már korábban is arra figyelmeztette az ifjú korosztályt, hogy keressenek rá, és meglátják, ki is az igazi Gyurcsány Ferenc. „Jó nektek, hogy titeket már nem vernek agyon, ha tüntetni mentek” – írta a kormánypárti politikus.
2020. július 4. 09:51

„Nagy svindler ez a Gyurcsány Ferenc! Itt a bizonyíték arra, amit az őszödi beszéd évfordulóján üzentem a fiataloknak: csak kihasználja őket saját igényei szerint. Aki rálövetett a saját népére, annak persze ez meg sem kottyan” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté. Az ügy előzménye, hogy a Fidesz frakcióvezetője még május 14-én, az őszödi beszéd tizennegyedik évfordulóján arra kérte a fiatalokat, keressenek rá a volt kormányfőre és „válságkormányzására” az interneten. „Ti, akik 2006-ban nagyjából ugyanannyi idősek voltatok, mint ma az én gyerekeim, pont ugyanennyit tudtatok akkoriban a közéletről. Ezért sokatok nem emlékezhet arra, hogy ki is valójában az igazi Gyurcsány Ferenc. (…) Keressetek rá, és meglátjátok, ki is az igazi Gyurcsány Ferenc” – szólt Kocsis a fiatalabb generációhoz, amire a DK elnöke is közösségi oldalán reagált, azt állítva, hogy erre vele szimpatizáló fiatalok kérték őt. „Tegnap Kocsis Máté üzent a fiataloknak, hogy vigyázzanak nagyon velem. Ők most visszaüzentek, kértek, hogy osszam meg” – írta Gyurcsány egy olyan fotót mellékelve, amin tizenkét fiatal fiú és lány egy tábla felmutatásával üzent a fideszes politikusnak.

Az Origó azonban kiszúrta, hogy a képen szereplő fiatalok nagy része a DK szerdán megalakult ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendületnek a tagjai – és akik legutóbb a nemzeti konzultáción próbáltak gúnyolódni egy hasonló fotón. „Most kiderült, csupán egy szánalmas trükkről volt szó: Gyurcsány Ferenc a tőle függésben álló fiatalokat kényszerítette szereplésre” – írta az Origó. Mint a portál fogalmazott, „korábban a DK-s aktivisták eljátszották, hogy az utcáról beesett fiatalként tiltakoztak Kocsis Máté posztja ellen, Gyurcsány Ferenc meg eljátszotta, hogy rengeteg »átlagos« fiatal rajongója van, akik képesek pillanatok alatt megmozdulni érte”.

A Fidesz frakcióvezetője még májusban arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy Gyurcsány a közösségi médiában „tetszeleg, szépeket mond, nagyon igyekszik nálatok. Fiatalos tornacipőkben jár, trendiskedik, elmondja, hogy kiáll mellettetek, mert a jövőtök, meg ilyesmi. Hát persze, de csak azért, mert kell majd neki a szavazatotok. Nem ti, csak az x”. Mint a Fidesz frakcióvezetője fogalmazott, „jó nektek, hogy titeket már nem vernek agyon, ha tüntetni mentek! A mostani kormány soha nem lövetett rátok, és soha nem ütlegeltek titeket véresre viperával”.

magyarnemzet.hu
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Felveszik a kesztyűt a balliberális szélsőség ellen
  A nemrég alakult Megafon célja olyan internetes kommunikátorok képzése, akik a konzervatív, nemzeti hangok felerősítése által lehetőséget adnak a valódi politikai preferencia kialakításában.
 • Homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek
  A jogbiztonság már önmagában tiltja egy olyan homályos fogalom bevezetését európai uniós kötelezettségként, mint a jogállamiság - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című német napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban. "Általános hiányosságok" - ez a kommunizmusra emlékeztet.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
MTI Hírfelhasználó