A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
2020. július 2. 14:03

Sorra jelennek meg az amerikai jobboldali sajtóban az egyre merészebb forgatókönyvek arra az esetre, ha Donald Trump amerikai elnök helyett Joe Biden demokrata kihívó nyerné meg a novemberben esedékes elnökválasztást. Az elmúlt hetekben indult, egyelőre nem csillapodó utcai tüntetések ugyanis nem tettek jót Trump népszerűségének, közvélemény-kutatások szerint vékonyodott a különbség közte és Biden között.

Júliusban kerül a boltokba Joel Pollak Vörös november című könyve, az altright mozgalom zászlóshajójának, a Breitbartnak a szerkesztője ebben arról ír: az utcai zavargások valójában a demokraták radikális választási kampánya, végső céljuk pedig az Egyesült Államok intézményrendszerének leépítése. – Kezdték a rendőrség költségvetésének drasztikus csökkentésével – írja a Breitbart Pollak könyvének összefoglalójában. A fekete amerikaiak elleni rendőri brutalitás következtében indult tömegtüntetések egyik jelszavává vált a rendőség költségvetésének csökkentése, amit több demokrata párti politikus is támogat. Pollak könyve szerint azonban ez csak az egyik lépés, volt olyan város, mint Minneapolis ahol teljesen felfüggesztették az igazságszolgáltatást, s ez várhat New Yorkra is: a keleti parti nagyváros rendőrségének büdzséjéből a napokban egymilliárd dollárt vontak el. Pollak szerint a népszerű demokrata kongresszusi képviselőnő, Alexandra Ocasio-Cortez nem állna meg itt, az igazságszolgáltatás intézményeinek további leépítésére törekszik.

– Az a tervük, hogy demokrata többségű szenátust hoznak létre – fogalmazott a cikkben Pollak. Az intézményrendszerek feletti hatalomátvétel folyamatába illeszkedik az újságíró szerint az a demokrata terv, ami az ötvenegyedik, önálló állam szintjére emelné a fővárost, Washington D.C.-t. A kongresszus alsóháza már a múlt héten megszavazta a kezdeményezést, a republikánus többségű szenátuson azonban várhatóan nem fog átmenni a jogszabálytervezet. Pollak azonban úgy véli, ha a választások után a felsőházban demokrata többség lesz, úgy megszavazzák majd a kezdeményezést, ezzel két további demokrata helyet biztosítva a szenátusban.

– Ezzel megvalósul a szocialista forradalom – fogalmazott az újságíró, aki szerint így lebontják az akadályt a demokrata környezetgazdasági reformterv, a zöld New Deal előtt, s leomlanak a falak az illegális bevándorlás elől is. – Átírják a forradalom előtti történelmet, hogy minket, akik emlékeznek majd, milyen is volt korábban a világ, rasszistáknak kiáltsanak ki – tette hozzá Pollak.

MNO - Breitbart News
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Orbán: elkötelezettek vagyunk a jogállamiság mellett
  Az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak címzett részletes levélben számolt be Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács júliusi ülésére kapott ötpontos parlamenti mandátum teljesítéséről.
 • Ellenzék, vagy amit akartok
  Némi mazochizmustól áthatva elolvastam az ÉS című libsi tébolyda cikkét, melyet „A rendszerkritikai alapállás stratégiája” címmel Magyar Bálint és valami Kozák nevezetű szociológus jegyez. Borzasztó élmény volt.
 • Két baloldali lista lehet a Momentum és a DK között dúló harc eredménye
  A tagságnak, a balliberális médiaelitnek és a külföldi megrendelőiknek eljátsszák az összefogást, mint ez történt októberben is, aztán amikor posztokról, miniszterelnök-jelöltről van szó, akkor keményen gyomrozzák egymást – mondta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán a DK és a Momentum közötti versengésről. A politológus szerint most Göd ürügyén játsszák le azt, amit Botka László is próbált annak idején: nem közösködni Gyurcsány Ferenccel.
MTI Hírfelhasználó