A KDNP Csongrád-Csanád megyei vezetése is koszorúzott Trianon emlékére
A Csongrád-Csanád megyei KDNP vezetése is koszorúzott Szegeden, a Semjén Zsolt által hét éve fölavatott Árpád téri Délvidék Országzászlónál.
2020. június 6. 16:14

A KDNP Csongrád-Csanád Megyei Szervezetenek idei koszorúzói: Orbán Imre (Makó), Haág Zalán (Szeged), Polner Eörs (Csongrád-Csanád megye) és Fekete János (Csongrád)

A szegedi országzászlót 1933-ban emelték az Árpád téren, majd 1943-ban a szovjet megszálló hatalmak megsemmisítették - idézi fel cikkében a Délmagyar.hu. – Erre az esztelen pusztításra adunk választ azzal, hogy megbecsüljük értékeinket, jelképeinket – jelentette ki Semjén Zsolt, még 2013-ban, a most megkoszorúzott emlékmű avatásán. A miniszterelnök-helyettes emlékeztetett: Trianon a gyász mellett a nemzet határokon átívelő összetartozásának a felelőssége és küldetése is.

– Ez az országzászló nem irányul senki ellen. A törénelmi megbékélés és kölcsönös főhajtás hívei vagyunk. A szerbek számíthatnak ránk, hogy segítjük Európai Uniós csatlakozásukat, a románoknak pedig a schengeni csatlakozásban leszünk partnerei. de tudnunk, és tudatnunk kell: akkor tudjuk megbecsülni más népek történelmét, ha előtte megbecsüljük a saját történelmünket – mondta Semjén Zsolt a Délmagyar hét évvel ezelőtti tudósítása szerint, melyet a lap mostani cikkében újra felidéz.

  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó