Ancsa az égen
A délutáni felszállásokat társaságban tölthette az Ancsa személyzete, hiszen ekkor már ejtőernyős katonákat vitt magával az immáron több mint negyvenöt éve magyar színekben szolgáló gép.
2020. május 22. 09:48

Habár az új koronavírus-járvány alaposan megváltoztatta a Magyar Honvédség hétköznapjait, az alaprendeltetéshez és a szakmai felkészültséghez elengedhetetlen kiképzési foglalkozások folyamatosak. Így van ez az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis háza táján is.

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt radikálisan csökkent a hazánk felett (is) áthúzó utasszállító repülőgépek száma.

Jószerével csak teherszállító gépek mozognak úticéljuk felé haladva. És persze az olyan katonai gépek is, mint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis AN-26-os szállítógépe, amely ezúttal kiképzési repülés céljából emelkedett magasba.

A rutinfeladatsor elvégzése – még ha önmagában nem is rejteget kihívásokat – nagyban hozzájárul a repülőszemélyzet szakmai tudásának szinten tartásához.

A kiképzőfoglalkozás végrehajtásában üde színfoltot jelentett, amikor a délelőtti körök lerepülését követően, a délutáni felszállásokat már társaságban tölthette az Ancsa személyzete, hiszen ekkor már ejtőernyős katonákat vitt magával az immáron több mint negyvenöt éve magyar színekben szolgáló gép.

Kép: Kertész László

Snoj Péter

honvedelem.hu
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 10. rész
  Sorozatunk végén egy kicsit megpihenünk. Csak képeket nézünk és emlékezünk. Szép régi magyar képeket, szép régi magyar emlékeket. Nézünk, emlékezünk és nem felejtünk. Nem, nem, soha.
 • Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala
  Már épül a Magyar Zene Háza egyes szakaszokon 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló homlokzati üvegfala, amely a maga nemében egész Európa legnagyobbja lesz.
 • Magyarország elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet
  Magyarország sikeresen zárta le a koronavírus elleni védekezés első szakaszát, amelyet követően az uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az EUObserver című brüsszeli hírportálon csütörtökön megjelent írásában.
MTI Hírfelhasználó