Varga Judit: továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést!
Varga Judit levelet írt Vera Jourovának, az Európai Bizottság (EB) alelnökének, amelyben - mint fogalmazott - "elismerésemet fejeztem ki, hogy a balliberális politikusoktól és újságíróktól jövő össztűz ellenére tárgyilagos maradt és pusztán jogi szempontok alapján értékelte a magyar koronavírus-törvényt és megerősítette, hogy az nem sért uniós jogot".
2020. május 5. 19:17

Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket terjesztenek - írta az igazságügyi miniszter kedden a közösségi oldalán.

Varga Judit közölte: kedden levelet írt Vera Jourovának, az Európai Bizottság (EB) alelnökének, amelyben - mint fogalmazott - "elismerésemet fejeztem ki, hogy a balliberális politikusoktól és újságíróktól jövő össztűz ellenére tárgyilagos maradt és pusztán jogi szempontok alapján értékelte a magyar koronavírus-törvényt és megerősítette, hogy az nem sért uniós jogot".

 

Vera Jourova - mandiner
   
A koronavírus-járványra utalva a tárcavezető úgy folytatta: méltatlannak tartja, hogy a magyar kormányt heteken keresztül "példátlan, koordinált politikai támadások" érték a 21. századi Európa történetének legsúlyosabb válsága idején.
   
"Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket terjesztenek, melyekkel szándékosan rombolják Magyarország hírnevét és megsértik a magyar embereket!" - írta.
   
Varga Judit bejegyzése szerint a levél mellé ismét elküldték az EB számára azt a frissített táblázatot, amelyben a többi tagállam segítségével összehasonlítják a különböző EU-s országok válsághelyzeti intézkedéseinek jogi alapjait.
   
"Reméljük, ezzel elősegítjük", hogy az alaptalan vádaskodás helyét a konstruktív párbeszéd vegye át az unióban! - hangsúlyozta a miniszter.
   
Varga Judit emlékeztetett, a bizottság korábban azt ígérte, hogy hamarosan minden tagállamban vizsgálni fogja az intézkedéseket, "eddig azonban erről semmi hírt nem kaptunk. Mi elvégeztük a házi feladatunkat, most a bizottságon a sor!" - közölte.
   
Érthetetlennek nevezte, hogy az Európai Parlament a jövő héten megint a magyar szabályozásról akar vitatkozni. "Most a vírus elleni küzdelemnek van itt az ideje, nem az önös politikai haszonszerzésnek!"

MTI
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Nemzeti Régészeti Intézetet alapítanak
    A kormány hosszas szakmai előkészítés és egyeztetés után döntött arról, hogy a Várkapitányság Régészeti és Tudományos Igazgatósága a Nemzeti Múzeum részévé váljon, így ismét az MNM végezheti a régészeti örökségvédelmi feladatokat a lelőhelyek felderítésétől a feltáráson és feldolgozáson át a közönségkapcsolatokig - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
  • Kórházakat zárna be a szélsőséges gyurcsányi kedvenc
    A gyurcsányi jelölt az egészségügy fizetőssé tétele mellett is kampányol, s ennek jegyében legutóbb azt tanácsolta a szemműtétre váró magyaroknak, hogy menjenek Indiába.
MTI Hírfelhasználó