Varga Judit: továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést!
Varga Judit levelet írt Vera Jourovának, az Európai Bizottság (EB) alelnökének, amelyben - mint fogalmazott - "elismerésemet fejeztem ki, hogy a balliberális politikusoktól és újságíróktól jövő össztűz ellenére tárgyilagos maradt és pusztán jogi szempontok alapján értékelte a magyar koronavírus-törvényt és megerősítette, hogy az nem sért uniós jogot".
2020. május 5. 19:17

Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket terjesztenek - írta az igazságügyi miniszter kedden a közösségi oldalán.

Varga Judit közölte: kedden levelet írt Vera Jourovának, az Európai Bizottság (EB) alelnökének, amelyben - mint fogalmazott - "elismerésemet fejeztem ki, hogy a balliberális politikusoktól és újságíróktól jövő össztűz ellenére tárgyilagos maradt és pusztán jogi szempontok alapján értékelte a magyar koronavírus-törvényt és megerősítette, hogy az nem sért uniós jogot".

 

Vera Jourova - mandiner
   
A koronavírus-járványra utalva a tárcavezető úgy folytatta: méltatlannak tartja, hogy a magyar kormányt heteken keresztül "példátlan, koordinált politikai támadások" érték a 21. századi Európa történetének legsúlyosabb válsága idején.
   
"Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket terjesztenek, melyekkel szándékosan rombolják Magyarország hírnevét és megsértik a magyar embereket!" - írta.
   
Varga Judit bejegyzése szerint a levél mellé ismét elküldték az EB számára azt a frissített táblázatot, amelyben a többi tagállam segítségével összehasonlítják a különböző EU-s országok válsághelyzeti intézkedéseinek jogi alapjait.
   
"Reméljük, ezzel elősegítjük", hogy az alaptalan vádaskodás helyét a konstruktív párbeszéd vegye át az unióban! - hangsúlyozta a miniszter.
   
Varga Judit emlékeztetett, a bizottság korábban azt ígérte, hogy hamarosan minden tagállamban vizsgálni fogja az intézkedéseket, "eddig azonban erről semmi hírt nem kaptunk. Mi elvégeztük a házi feladatunkat, most a bizottságon a sor!" - közölte.
   
Érthetetlennek nevezte, hogy az Európai Parlament a jövő héten megint a magyar szabályozásról akar vitatkozni. "Most a vírus elleni küzdelemnek van itt az ideje, nem az önös politikai haszonszerzésnek!"

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánkat, hitünket Szent Istvánnak köszönhetjük
  Mi, magyarok a Kárpát-medencei hazánkat, a hitünket és a kultúránkat, azaz történelmi értelemben véve mindenünket a keresztény államot megalapító királyunknak köszönhetjük - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a felföldi Zselízen, ahol megnyitotta a népművészeti fesztivált.
 • Érdemekeresztek, díjak kiváló magyar alkotóknak
  Állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.
 • Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át az államfő
  Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ösztöndíjakat elnyert diákoknak adta át pénteken az okleveleket a Sándor-palotában Budapesten.
MTI Hírfelhasználó