Variációk egy témára
Nagyjából 20 nap telt el, és a világ mintha napirendre térne Donald Tusk vírusirtós beszéde fölött.
2020. április 22. 22:13

Április 1-jén ugyanis alig burkoltan a vírushoz hasonlította Orbán Viktort és a magyarokat is. "Képes-e az unió túlélni? Az elmúlt húsz év alatt először vannak komoly kételyeim, hogy ez megtörténik-e. Néhány politikus és néhány társadalom úgy viselkedik, mint egy vírus, nem pedig úgy, mint az oltás. Az EU felépítése nagyon nehéz volt. A megtartása pedig folyamatos erőfeszítést és jó szándékot igényel. A lerombolása pedig egy másodperc tört része alatt bekövetkezhet. Ha a Brexit, Kaczyński, Orbán, vagy Trump logikája győz, lehet, hogy az EU nem éli túl" – mondta.

Mai kérdésünk: Önök szerint ki ihlette meg Tuskot?

Körülbelül hárommilliót közülük középparasztnak kell tekinteni, míg alig két millióan vannak a kulákok, gazdagparasztok, nyerészkedők. Ezek a vérszopók a háborús nyomoron gazdagodtak meg. Ezek a pókok a háborúban tönkrement parasztok költségén híztak kövérre. Ezek a tetvek a dolgozó nép vérét szívták. Ezek a vámpírok magukhoz ragadták a birtokokat.” (Lenin, 1918 augusztusa)

A zsidók egy élősködő faj, mint egy kártevő gomba, amely az egészséges, de nemtörődöm népekből táplálkozik. Egyetlen hatásos módszer van ellenük: kivágni őket. A tény, hogy a zsidók köztünk élnek, nem annak a bizonyítéka, hogy hozzánk tartoznak, mint ahogyan a tetvek sem házikedvenceink attól, hogy a házban élnek.” (Goebbels, 1941. június 16.)

Én úgy érzem, hogy a politika Robert Koch-ja vagyok. Koch fedezte fel a bacilust és ezáltal új utakra terelte az orvostudományt. Én fedeztem fel, hogy a zsidók olyanok, mint a bacilus és az erjesztőanyagai minden társadalmi bomlásnak.”  (Hitler, 1941. július 19.)

Tusk esetleg Ioan Judea ezredestől merített, aki 1990-ben, a Fekete Március idején a marosvásárhelyi magyarokat „szégyenteljes manőverezések áldozatainak, kártevőknek, a közélet megrontóinaknevezte? Vagy Dan Ciolos, egykori Vatra Romaneascás, az „európai értékek” igazi hordozója súgott neki?

Az, hogy Tusk nemrég lenácizta Orbánt, csupán a megszokott lemez pörgetése, és kissé unalmas is. A vírussal azonban újat hozott, és az egész magyar társadalmat megsértette.

Máthé Áron

történész

mozgasterblog.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Baloldali tömb formálódik Gyurcsány Ferenccel szemben
  Legutóbb a Momentum elnöke fogalmazta meg, mit gondol Gyurcsány Ferenc vezérszerepéről. Közben az MSZP már azon aggódik, hogy a belviszály a 2022-es választási esélyeket is veszélyezteti – hangzott el az M1 Híradójában.
 • Jakab Péternek arra sincs energiája, hogy a Facebookon politizálgasson
  Élesen bírálta a Siófokon kétnapos éhségsztrájkba kezdő Jobbik-alelnököt Varga-Damm Andrea. A független képviselőnek a párt elnökéről sincsen jó véleménye. Jakab Péter féléves működését magunk is mérlegre tettük. Az egykori szóvivő könnyűnek találtatott, az alpári parlamenti felszólalások mögött egy lagymatag politikus bújik meg.
 • Nagy baj van Amerikában
  A vélemények egy-egy okot neveznek meg a konfliktus forrásaként, elhanyagolva a probléma sokszínűségét.
MTI Hírfelhasználó