A KDNP a székely kezdeményezés aláírására buzdít
A Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiók védelméért indított európai polgári kezdeményezés támogatását kérte a Kereszténydemokrata Néppárt nevében Szászfalvi László országgyűlési képviselő kedden Budapesten.
2020. március 3. 12:15

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének célja, hogy az Európai Unió esélyegyenlőséget biztosítson a nemzeti régiók számára, ahol az őshonos kisebbségek élnek - hangsúlyozta Budapesten Szászfalvi László, a KDNP frakcióvezető-helyettese.

A politikus hozzátette: az esélyegyenlőségen, a forrásokhoz való egyenlő hozzáférésen túl egyfajta pozitív diszkriminációra is szükség van, hogy az érintett őshonos kisebbségek az elmúlt évtizedekben és évszázadokban kialakult hátrányokat le tudják küzdeni.
   
A kezdeményezés keretében egymillió aláírásnak kell összegyűlnie az unió hét tagállamából arányosítva. Jelenleg 150 ezer felett van az aláírások száma, Magyarországon azonban mintegy 600 ezer aláírásra lenne szükség a kezdeményezés sikeréhez - fűzte hozzá.

 

Szászfalvi László - csurgo.hu
   
Szászfalvi László kiemelte: a kereszténydemokrata közösség nagyon fontosnak érzi a kezdeményezést.
   
Talán szimbolikusnak is tekinthető, hogy éppen 2020-ban, a nemzeti összetartozás évében zajlik az aláírásgyűjtés - tette hozzá.

Székely terültet - wikipedia.org

   
Emlékeztetett: a múlt héten az Országgyűlés egyhangúlag fogadta el a kezdeményezés támogatását.
   
Szászfalvi László egyúttal arra kért mindenkit, szánjon egy percet a kezdeményezés támogatására, amely a nemzetiregiok.eu oldalon érhető el.
 

MTI
  • Elítélte a bíróság a Népszava kereszténygyalázását
    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese másodfokon pert nyert a Népszava ellen. A bírósági indoklás szerint a lap a Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt megsértette a keresztény vallási közösséghez tartozásával összefüggésben érvényesített, emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát.
  • Baloldaliak is támogatják a kormány új intézkedéseit
    A kormányellenesek több mint kétharmada támogatja az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéseket – derül ki a Real-PR 93 kutatásából. A 200 ezer forintos minimálbér bevezetésével értenek egyet a legtöbben a megkérdezettek közül, de a családi adó-visszatérítésnek is 80 százalékos a támogatottsága.
  • Orbán Viktor: Harminc éve szabadon
    A miniszterelnök a magyar függetlenség napja alkalmából elhangzott beszéde.
MTI Hírfelhasználó