Nem tudnak azonosulni a Jobbik megfeleléskényszerével
A Jobbik debreceni tagsága tíz fő alá csökkent, a párt alapszabályzata értelmében pedig a mai nappal megszűnt az egykor radikális jobboldali, mára egyre inkább balra tolódó politikai közösség debreceni alapszervezete.
2020. február 28. 15:10

A Jobbik második legnagyobb alapszervezetéből, a debreceniből kilépett a politikai formáció helyi alapítója, Kőszeghy Ábel önkormányzati képviselő. Mivel őt követte öt társa, ezért a Jobbik debreceni tagsága tíz fő alá csökkent, a párt alapszabályzata értelmében pedig a mai nappal megszűnt az egykor radikális jobboldali, mára egyre inkább balra tolódó politikai közösség debreceni alapszervezete. Tegnapelőtt a helyi Jobbik elnöke, Bogdán Szabolcs is kilépett a pártból.

Kőszeghy Ábel önkormányzati képviselő, a debreceni Jobbik alapító tagja, a párt Hajdú-Bihar megyei alelnöke az Origóhoz eljuttatott közleményében felhívta rá a figyelmet, hogy
közel 16 év után kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból.

Hozzáfűzte, a debreceni szervezetből vele együtt öt tagtársa is távozott, akik szintén hosszú évek óta voltak tagjai az utóbbi időben balra tolódó pártnak.

Kőszeghy megjegyezte, hogy a szervezet tagsága az ő kilépésükkel tíz fő alá csökkent, így a párt alapszabályának értelmében, 2020. február 28-i hatállyal megszűnt a debreceni Jobbik.

Hangsúlyozta, hogy eddig a Hajdú-Bihar megyeszékhelyi Jobbik alapszervezete volt Magyarország második legnagyobb Jobbik tagszervezete.

Kőszeghy Ábel saját és öt egykori bajtársa döntését azzal indokolta, hogy
az országos tisztújítás óta a Jobbikban kizárólag békétlenséget, leszámolásokat, a baloldalnak való megfelelési kényszert tapasztalnak, amihez már nem kívánnak asszisztálni.

Véleménye alapján „a Jobbik új vezetése privát beszélgetések képernyőfotói és titokban rögzített hangfelvételek segítésével zsarolja a megbízhatatlannak ítélt tagokat, akik nem értenek egyet a balra tolódással".

Kőszeghy szerint a Jobbikban „diktatúrákat idéző besúgóhálózat épült ki".

Ha ez nem lenne elég, akkor még hozzáteszi, hogy „mindennek a tetejébe az új elnökség a tisztújítási kampányban elhangzottakkal szöges ellentétben kizárólag balliberális pártoknak tetsző kommunikációt folytat. A Jobbik vezetésében mára nyoma sem maradt a nemzeti, konzervatív, jobboldali értékrendnek".

A debreceni önkormányzati képviselő a párt haláltusájáért egyértelműen Jakab Péter Jobbik-elnököt teszi felelőssé, aki az „ősellenségnek" titulált Gyurcsány Ferenccel szövetkezik. 

Ahogy arról az Origo beszámolt, szerdán Bogdán Szabolcs, a Jobbik debreceni elnöke, volt Hajdú-Bihar megyei sajtófőnöke lépett ki öt társával együtt a baloldal felé megfelelési kényszerben szenvedő pártból.

Bogdán és bajtársai döntésüket azzal indokolták, hogy nem tudnak azonosulni a Jobbik jelenlegi irányvonalával, amelyet szerintük „bolsevik típusú leszámolások és a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása" jellemez. 

Márkos Imre

origo.hu
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó