Valaki felelős
Ezért nem üres szólam, hogy a nyugati kereszténység halott.
2020. február 23. 16:56

Mécs Lászlónak van egy megrázó hatású, lelkiismeret ébresztő verse. Talán nem a magyar költészet csúcsa, de ez most mellékes. Ebből csak pár sor:

…vannak züllött ifjú emberek,
kikből nem lesz se szent, se honfi hős!
S e fiúkért valaki felelős!

Ha valaki nem ismeri, ajánlom az egész vers elolvasását.

Tragikus történetről számol be a jobb és baloldali bulvár. A 444-től idézek, nehogy valaki jobbos hangulatkeltésnek minősítse. Öngyilkos pokolgépes merényletet tervezett a londoni Szent Pál székesegyházban, ismerte be Safiyya Shaikh a bíróságon.

De ki ő? Most 36 éves. 23 éves korában tért át az iszlám hitre, mohamedán szomszédai kedvességének hatására.

Eredeti neve: Michelle Ramsden. 2016-ig rendszeresen járt a mecsetbe, élte a mohamedán életet. Ámde később radikalizálódott, terrorcselekményt, öngyilkos merényletet tervezett.  A Szent Pál székesegyház és sok hívő szerencséjére a titkosszolgálat látókörébe került, és két álcázott ügynök bizalmasa lett. Tőlük kért robbanóanyagot, velük beszélte meg a terveit. Valamelyik nagy ünnepre időzítette az akciót, robbantani és lőni akart, addig, amíg maga is meg nem hal.

Persze nem várták meg, míg akcióba lép, letartóztatták és még a tavasszal bíróság elé is áll.

De nincs ok ünnepelni a tragédiát elhárító szolgálatokat. Mert a baj mélyebben van. Ez a nő 23 éves koráig angolként élt, járt iskolába, s valószínűleg keresett valamit, ami értelmet adna az életének. Úgy tűnik, jó szót csak a mohamedán szomszédoktól kapott. Nem volt a közelében keresztény? Olyan keresztény, aki valóban az?

Ezért vetem fel Mécs Lászlóra utalva, a felelősség kérdését. Ezért nem üres szólam, hogy a nyugati kereszténység halott. Vigyázzunk, hogy a közép-európai életben maradjon. Nekünk, - a jövőnk biztosítására - szentekre és honfiakra van szükségünk. És nekik is.

Surján László

a KDNP tiszteletbeli elnöke

gondola
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A kormány a nemzeti össztermék, a GDP 18-20%-át csoportosítja át
  Tíz év megfeszített munkával egyenesbe jött a magyar gazdaság, de a koronavírus-járvány miatt most kezdhetjük elölről az építkezést, ami igazságtalan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki arról is beszélt hogy egyszerre kell megküzdenünk a járvánnyal és a gazdasági következményekkel is.
 • Áltudósok a Helsinki Bizottságban
  Manapság jogtudósoknak kiáltották ki magukat a Soros-hálózathoz tartozó „jogvédő” szervezetek.
 • Az ötpontos program már a jövőt építi
  Olyan helyzetben van az ország, hogy a válságkezelést nem hitelből kell finanszíroznia, szemben például Romániával, ahol a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordultak segítségért – mondta a Magyar Nemzetnek Novoszáth Péter közgazdász, aki értékelte a kormány ötpontos akciótervét.
MTI Hírfelhasználó