Kocsis Máté: A bűnözőknek büntetésre és nem kártérítésre van szüksége
A kormánypárti politikus leszögezte: a cél a bűnelkövetők súlyosabb büntetése, illetve minden bajba jutott, különös tekintettel a gyermekekre, minél szélesebb védelemben való részesítése.
2020. február 13. 16:59

– A feltételes szabadlábra helyezés szigorítása kapcsán a frakció támogatja, hogy az emberi életre törők esetében ne lehessen feltételes szabadulás. A hozzátartozók sérelmére elkövetett bűncselekményeknél pedig feltétel lesz a pártfogói felügyelet, illetve a gyermekelhelyezés és a gyermekvédelmi jelző rendszert és az áldozatsegítő rendszert is meg kell erősíteni – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a balatonfüredi kihelyezett frakcióülés sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus leszögezte: a cél a bűnelkövetők súlyosabb büntetése, illetve minden bajba jutott, különös tekintettel a gyermekekre, minél szélesebb védelemben való részesítése.

Kocsis szintén az emberek igazságérzetét sértő ügynek nevezte a milliárdos üzletet jelentő börtönbizniszt, azt, hogy a bűnözők az Emberi Jogok Európai Bíróságához ezres nagyságrendben fordulnak, milliárdokat kiperelve az államtól.

– Az olaszliszkai lincselők 5-6 milliót kaptak, a battonyai rém 2 milliót, Magda Marinko több millió forintra számít, Burkáék pedig 45 millió forinttal pózoltak – sorolta.

Arról is szólt, hogy a Soros-hálózat tagjai, a TASZ, a Helsinki bizottság helytelenül támogatja ezeket a törekvéseket. – Az összes kifizetés 61 százaléka ügyvédi számlákra érkezett, 15-40 százalékig terjedő sikerdíjjal dolgoztak a jogászok, többek között Magyar György, a balliberális oldal egyik politikusa – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: több esetben a jogászok a börtönben ülő, vagy börtönviselt ügyfeleiket is átverték.

– A bűnözőknek büntetésre és nem kártérítésre van szüksége – fogalmazott határozottan a Fidesz politikusa.

A frakcióvezető a Magyar Nemzet kérdésére úgy fogalmazott: jelen tudásuk szerint nem érintenek nemzetközi szerződéseket, kötelezettségeket a tervezett jogszabály változások. – Például a gyöngyöspatai kártérítés kapcsán nem a kártérítés a vitatott, hanem annak módja, a kormány a tudás megszerzését kívánja finanszírozni. Ráadásul egy ekkora kártérítés egyéb célra való elköltse nem érné el a társadalmi célját. Szakma megszerzése lenne a legfontosabb – fogalmazott Kocsis Máté.

Harrach Péter, KDNP frakcióvezetője a pártja üléseiről is beszámolt. – A KDNP marad az európai Néppártban – jelentette be a frakcióvezető. Harrach Péter hozzátette: addig maradnak, amíg vállalhatatlan irányváltás nem történik. A politikus a teremtésvédelem – a klíma és környezetvédelem kérdésének fontosságát hangsúlyozta.

– Ez egy kétezer éves szemlélet, a teremtett világhoz való alkalmazkodást jelenti, klímaügyben elsősorban a lokális kezelést tartjuk a legfontosabbnak – tette hozzá. A frakcióvezető szerint a probléma az emberben keresendő, a fogyasztás és az önkorlátozás hiánya vezetett a mostani helyzethez.

A feltételes szabadlábra helyezés kapcsán úgy fogalmazott: túlságosan enyhe büntetések valósulnak meg eddig. A KDNP frakcióvezetője arról is beszámolt, hogy a szakképzés helyzetének javítása és az ápolói béremelés, valamint a betegutak során használt terek korszerűsítése is szóba került.

Mint azt megírtuk, szerda este a miniszterelnök adott tájékoztatást a frakciószövetség tagjainak.

A mai nap Szijjártó Péter külügyminiszter a koronavírussal kapcsolatos intézkedésről, Varga Judit igazságügyi miniszter a várható jogszabály változásokról, Gyopáros Alpár a Magyar Falu programról, illetve Horváth László Gyöngyöspata ügyében tartott beszámolót a kormánypárti országgyűlési képviselőknek.

magyarnemzet.hu
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
  • Magyarnak lenni újra előny - egységes világnemzet
    Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny, a magyarság mára "egységes világnemzetté vált" - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a hétvégi magyar iskolák online találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó