Kocsis Máté: A bűnözőknek büntetésre és nem kártérítésre van szüksége
A kormánypárti politikus leszögezte: a cél a bűnelkövetők súlyosabb büntetése, illetve minden bajba jutott, különös tekintettel a gyermekekre, minél szélesebb védelemben való részesítése.
2020. február 13. 16:59

– A feltételes szabadlábra helyezés szigorítása kapcsán a frakció támogatja, hogy az emberi életre törők esetében ne lehessen feltételes szabadulás. A hozzátartozók sérelmére elkövetett bűncselekményeknél pedig feltétel lesz a pártfogói felügyelet, illetve a gyermekelhelyezés és a gyermekvédelmi jelző rendszert és az áldozatsegítő rendszert is meg kell erősíteni – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a balatonfüredi kihelyezett frakcióülés sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus leszögezte: a cél a bűnelkövetők súlyosabb büntetése, illetve minden bajba jutott, különös tekintettel a gyermekekre, minél szélesebb védelemben való részesítése.

Kocsis szintén az emberek igazságérzetét sértő ügynek nevezte a milliárdos üzletet jelentő börtönbizniszt, azt, hogy a bűnözők az Emberi Jogok Európai Bíróságához ezres nagyságrendben fordulnak, milliárdokat kiperelve az államtól.

– Az olaszliszkai lincselők 5-6 milliót kaptak, a battonyai rém 2 milliót, Magda Marinko több millió forintra számít, Burkáék pedig 45 millió forinttal pózoltak – sorolta.

Arról is szólt, hogy a Soros-hálózat tagjai, a TASZ, a Helsinki bizottság helytelenül támogatja ezeket a törekvéseket. – Az összes kifizetés 61 százaléka ügyvédi számlákra érkezett, 15-40 százalékig terjedő sikerdíjjal dolgoztak a jogászok, többek között Magyar György, a balliberális oldal egyik politikusa – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: több esetben a jogászok a börtönben ülő, vagy börtönviselt ügyfeleiket is átverték.

– A bűnözőknek büntetésre és nem kártérítésre van szüksége – fogalmazott határozottan a Fidesz politikusa.

A frakcióvezető a Magyar Nemzet kérdésére úgy fogalmazott: jelen tudásuk szerint nem érintenek nemzetközi szerződéseket, kötelezettségeket a tervezett jogszabály változások. – Például a gyöngyöspatai kártérítés kapcsán nem a kártérítés a vitatott, hanem annak módja, a kormány a tudás megszerzését kívánja finanszírozni. Ráadásul egy ekkora kártérítés egyéb célra való elköltse nem érné el a társadalmi célját. Szakma megszerzése lenne a legfontosabb – fogalmazott Kocsis Máté.

Harrach Péter, KDNP frakcióvezetője a pártja üléseiről is beszámolt. – A KDNP marad az európai Néppártban – jelentette be a frakcióvezető. Harrach Péter hozzátette: addig maradnak, amíg vállalhatatlan irányváltás nem történik. A politikus a teremtésvédelem – a klíma és környezetvédelem kérdésének fontosságát hangsúlyozta.

– Ez egy kétezer éves szemlélet, a teremtett világhoz való alkalmazkodást jelenti, klímaügyben elsősorban a lokális kezelést tartjuk a legfontosabbnak – tette hozzá. A frakcióvezető szerint a probléma az emberben keresendő, a fogyasztás és az önkorlátozás hiánya vezetett a mostani helyzethez.

A feltételes szabadlábra helyezés kapcsán úgy fogalmazott: túlságosan enyhe büntetések valósulnak meg eddig. A KDNP frakcióvezetője arról is beszámolt, hogy a szakképzés helyzetének javítása és az ápolói béremelés, valamint a betegutak során használt terek korszerűsítése is szóba került.

Mint azt megírtuk, szerda este a miniszterelnök adott tájékoztatást a frakciószövetség tagjainak.

A mai nap Szijjártó Péter külügyminiszter a koronavírussal kapcsolatos intézkedésről, Varga Judit igazságügyi miniszter a várható jogszabály változásokról, Gyopáros Alpár a Magyar Falu programról, illetve Horváth László Gyöngyöspata ügyében tartott beszámolót a kormánypárti országgyűlési képviselőknek.

magyarnemzet.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Szigorúan ellenőrzött slágerrock 1.
  Nem mondható, hogy a könnyűzene mindig forrongó és érdekességeket szolgáltató világát ne figyelte volna árgus szemekkel a Kádár-rendszer, amire jó példa, hogy Lendvai Ildikó a KISZ KB Kulturális Osztályának helyettes vezetőjeként 1980-ban több tucat oldalon keresztül tájékoztatta Pozsgay Imre kulturális minisztert – aki a rendszerváltozás során kulcsfontosságú szerepet vitt az állampárt részéről annak lebontásában – az ifjúság szórakozásának néhány időszerű kérdéséről.
 • A Brexit utáni Európai Unió olyan, mint egy buli, ahol megitták az összes italt és a lányok is hazamentek
  Máthé Áron történésszel, szociológussal, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettesével beszélgettünk a Közép-Európa számára vetített hamis ábrándokról, a magyar–német viszony múltjáról és jövőjéről, a nagyhatalmi érdekérvényesítésről a nemzeti érdekkel szemben és az Egyesült Királyság unión kívüli jövőjéről.
 • Magyarország az EU átlagánál jobban teljesít
  A kötelezettségszegési eljárásokban hazánk jobban teljesít, mint az uniós átlag, ugyanis gyorsabban sikerül megoldanunk azokat – derül ki az igazságügyi miniszter szombati Facebook-bejegyzéséből. Varga Judit pontról pontra cáfol egy napokban megjelent álhírt, amely ismét hazánkat igyekszik lejáratni.
MTI Hírfelhasználó