Újabb ösztönző lépéseket tervez a kormányzat
Varga Mihály szerint nincs ok arra, hogy az óvatos bizakodásból és a tervekből visszavegyen a kormányzat. A Magyar Hírlapnak adott interjújában a tárcavezető megerősítette, bár a tavalyi öt százalékhoz közeli bővülés után némi lassulásra számítanak, a négy százalék körüli GDP-növekedés reális 2020-ra.
2020. január 20. 15:41

Ennek érdekében a kormány újabb szerkezetátalakító, beruházás- és foglalkoztatásösztönző, adócsökkentő, az otthonteremtést és a lakásfelújításokat támogató lépésekre készül. – Úgy számolunk, hogy még háromszázezer embert be lehet vonni a magyar munkaerőpiacra – fejtette ki Varga Mihály, hangsúlyozva, hogy a magyar munkanélküliségi ráta így is az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban.

Mivel töretlenül nőnek a bérek a versenyszektorban, a tárcavezető szerint ezzel az állami intézményeknél is lépést kell tartani, emellett tovább csökkentenék a vállalkozók adó- és adminisztratív terheit. Az egy számjegyű szja bevezetése továbbra is az asztalon van, de ezt a háromgyermekes édesanyák élethosszig tartó szja-mentességével együtt bevezetni Varga Mihály szerint olyan ugrás lenne, ami az államháztartás korlátaiba ütközne.

A miniszter kiemelte: nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a lakásfelújítások támogatására, hiszen ötszázötvenezer üres lakás van Magyarországon, amelyek egy része megfelelő támogatással alkalmassá tehető az otthonteremtésre. Ennek részleteiről néhány hét múlva számolnak be.

MTI
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó