Brüsszelben is elismerik: Magyarország klímabajnok
Orbán Viktor összegezte a klímaváltozás ügyében tartott értekezlet eredményeit, illetve azokat a sikereket, amit a klímavédelmi szabályok ügyében Magyarország ért el.
2019. december 13. 14:11

– Hosszú éjszakánk volt fél kettőkor fejeztük be a klímaváltozás elleni védekezésről szóló vitákat. Magyarország klímabajnok, ezt itt Brüsszelben elismerik – kezdte a miniszterelnök.

1990-től számítva a szén-dioxid kibocsátást leginkább csökkenteni képes országok közé tartozunk.

– Tudjuk, hogy milyen fontos a klímaváltozás elleni küzdelem, de mi magyarok azt is tudjuk, hogy ennek ára van méghozzá nagy ára, mert ez egy drága dolog. A kérdés az, hogy ki fizeti a számlát, erről szóltak a tegnapi viták.

Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Sophie Wilmes Brüsszelben  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

– Sikert értünk el, mert megteremtettük az esélyt arra, hogy az ez után meghozandó klímavédelmi szabályok azok olyanok legyenek, hogy ne a szegényebb országok és ne a szegényebb emberek fizessék meg ennek az árát.

Az új szabályok olyanok legyenek, amelyek nem vesznek el pénzt az egyébként fölzárkózást célul kitűző országok elől, olyan szabályokat hozhatunk meg, amely bátorítja a nukleáris energia felhasználását és van esély, hogy olyan szabályokat alkossunk meg, hogy a klímavédelem ne eredményezze se az üzemanyag, se az élelmiszer árának növekedését – hangsúlyozta a kormányfő.

– Nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! – zárta szavait a Facebook-oldalán tett bejelentkezésében Orbán Viktor.

MTI - Facebook
  • Majdan Minszkben
    A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
MTI Hírfelhasználó