"...a gyanúsítottat agyonlőtték"
Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
2019. november 30. 17:42

Előfordul, amikor bizonyos határt már átlép a politikai korrektségnek a gyakorlása, ezt a határt csak udvariatlan szóval lehetnek megnevezni. Talán ezzel a kifejezéssel még érzékeltethető: idiotizmus.

Ez a határátlépés megtörtént a londoni késelés ügyében.

„Késelés” – már ez a szó sem politikailag korrekt! „Támadásnak” nevezte a sajtó egy része azt a cselekvéssort, amelyben egy „gyanúsított” sok embernek súlyos sérülést okozott. A videofelvételen látszik, hogy egy jókora késsel, de lehet, hogy az eszközt sem szabad megnevezni a PC-tilalmak miatt.

A „gyanúsított” a rendőrökkel verekszik.

Mármint a videofelvétel szerint – sajnos a videó nem politikailag korrekt eszköz: a nyers valóságot mutatja. Az illető nem a gyanú szerint verekedett a rendőrökkel, hanem a valóságban.

Nem gyanúsított volt, hanem tettes.

A videó nem várta meg, hogy jogerős bírósági ítélet mondja ki, a „gyanúsított” ütött a rendőrök felé, hanem bemutatta, hogy ez megtörtént. A rendőrök – miként a videó is – nem „gyanúsítottat”láttak késsel kaszabolni, hanem egy tettest, elkövetőt, sőt utólag bebizonyosodott: terroristát.

A késsel kaszaboló terroristából „gyanúsított” lett a híradásban.

Tudniillik a rendőrök nem hívtak oda egy ügyészt, egy ügyvédet és egy bírót, hogy a ravasz meghúzása előtt lebonyolítsanak egy tárgyalást, és jogerős ítélet mondja ki: a gyanúsított maga a tettes, az elkövető, a terrorista.

Ehelyett megvédték az ártatlan állampolgárokat.

Már akit még lehetett, a „gyanúsított” ugyanis előzőleg számos törvénytisztelő európai embernek súlyos sérülést okozott. Ezt folytatta volna, de a londoni rendőrök közbeléptek: nem könnyen, előtte harcoltak a terroristával, kockázatot vállalva.

És vélhetően bajba kerültek.

Nem a terrorista okozott nekik bajt – bár nem tudni, mennyire sérültek meg a „gyanúsítottal” küzdő rendőrök –, hanem az oligarchia PC-felbéreltjei. A híradások szerint ugyanis egy „gyanúsítottat” lőttek agyon.

Nem egy késelőt. Még csak nem is támadót.

Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.

Mert ilyenek a londoni rendőrök…

A beteges megfeleléskényszer nevetségessé teszi a sajtót, ez azonban a kisebbik baj. A társadalmat rombolja, ha az emberek tömegesen érzik, hogy nincs szólásszabadság. A bolti tolvajt is gyanúsítottnak kell nevezni, hiába vette fel videó, hogy lopott.

Az utcai támadó is gyanúsított, noha megütötte a nyugdíjas nénit.

A nyugdíjas néni utóbb a rendőrnek elmondhatja, hogy egy gyanúsított ököllel arcon ütötte, majd kirángatta kezéből a táskáját és elfutott. A „gyanú szerint” sötétkék kabátot viselt, és – a gyanú szerint – fekete cipő volt rajta.

A haja színét nem szabad megmondani, mert abból baj lehet.

Pedig ősz volt, erre jól emlékszik, de a néni nem meri megmondani, mert ki tudja: legutóbb abból volt baja, hogy egy kopaszra borotvált „gyanúsított” rabolta ki. Ez az utóbbi nem arcon ütötte, hanem derékon rúgta – mármint a gyanú szerint.

Lehet minősíteni ezt a megfelelés-kényszeres gyakorlatot.

De csak politikailag korrekt szavakkal: bornírt, bárgyú, kretén...

A gyakorlat művelője: debilis, szűkvelejű, hígvelejű, gyagyás…

A gyanú szerint.

Kovács G. Tibor
 

publicisztika - Kovács G. Tibor
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Működött a Fidesz ultimátuma Lánchíd-ügyben
  Karácsony Gergely bejelentette: akár napokon belül elkezdődhet a Lánchíd felújításához szükséges tenderek kiírása. A baloldali főpolgármester ATV-ben tett nyilatkozata azután került adásba, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra figyelmeztetett: a kormánypártok arra kérik a kormányt, vegye kézbe a Lánchíd felújítását, ha rövid időn belül nem lép a főváros.
 • A járványhelyzet ellenére sem álltak le a nagyvárosi fejlesztések
  A vírushelyzet miatt nem volt jelentősebb fennakadás a Modern városok program fejlesztéseinek megvalósításában, a kivitelezők nem jelentették, hogy bármi gátolta volna őket a munkában – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár elmond azt is, hogy eddig a program 270 beruházása közül 87 készült el részben vagy egészben, a fejlesztésekre pedig 1800 milliárd támogatást fizettek ki.
 • Fontos adóügyi könnyítésekről döntött az Országgyűlés
  Több lényeges adóügyi változtatásról is határozott az Országgyűlés, ezekről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek nyilatkozva úgy fogalmazott: a vállalkozások és a magánszemélyek meglehetősen nagy csoportját érintik, és egyszerre szolgálják a versenyképességet, a gazdaság újraindítását és a visszaélések visszaszorítását.
MTI Hírfelhasználó