Tarlós István a kereszténydemokratáknál
Kilenc éven át sikerrel vezette a magyarok fővárosát Tarlós István. A várospolitikus a közélet kereszténydemokrata elvekkel rokonszenvező résztvevőihez látogatott.
2019. november 15. 13:18

„A liberális városból rendezett várost alakított ki Tarlós István” – ezzel az értékelő mondattal is köszöntötte a sikeres 9 évi tevékenység után most távozó főpolgármestert Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakcióvezetője a Kereszténydemokrata Estek novemberi találkozóján.

Harrach Péter - Kdnp.hu

A Városliget Caféban rendezett fórumon a közélet kereszténydemokrata elvekkel rokonszenvező résztvevői, az Est vendégei Simó József előadóművész, a Czegei Wass Alapítvány elnöke fölemelő műsorral ajándékozta meg. A két legrangosabb magyar irodalmi elismeréssel, a Baumgarten-díjjal és a Balassi Bálint-emlékkarddal egyaránt – még életében – kitüntetett író, költő Wass Albert gondolatai felvillanyozták a jelenlévőket. „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” – közvetítette a 21 éve Amerikában elhunyt irodalmár ma is fölöttébb érvényes figyelmeztetését az alapítványi elnök. „Kiket egyformán ver a zivatar, egyformán süssön azokra a Nap is” – kapott hangot a nemes bölcsesség.

Simó József - Kdnp.hu

Életpályáját taglalva úgy fogalmazott, hogy bölcsésznek készült, nem véletlen, hogy az Árpád Gimnáziumban latinul tanult. Fordulatot jelentett életében, hogy mérnöki tanulmányokba fogott, s e fordulat egyik nagy hozama: ennek köszönhetően ismerkedett meg későbbi feleségével.

Arra utalt, hogy három évtizedes politikusi pályafutásában – melynek során a kerületi polgármesteri posztról főpolgármesteri székbe emelkedve „szintet lépett” – egyfajta kérget növesztett lelke köré, de azért a lelke mélyén az emberi szenvedély megmaradt. Kommunikációja tudatosan kialakított taktika volt: a liberális ellenfelek kezeléséhez a kéreg elengedhetetlen volt.

Egy városvezetőnek első követelmény, hogy pénzügyileg tiszta maradjon. Ő jelenleg is a 70 négyzetméteres társasházi lakásban lakik.

Tarlós István nélkülözhetetlen iránytűnek tartja életében a keresztény értékrendet. Nagy erőforrás volt számára, amikor XVI. Benedek pápától levelet, és jelképekkel teli kis csomagot kapott. Ő maga Istentől kéri, hogy három gyermekét és hat unokáját az ő földi távozása után is védje meg a Mindenható.

A 9 évi főpolgármesterségtől elköszönt Tarlós István most Orbán Viktor miniszterelnöktől kapott tanácsadói megbízást, e munkájához a Garibaldi utcában nyitottak számára szobát. Egyértelműen dolgozni akar, várja a feladatokat a 71 éves várospolitikus.

A számos „unter uns gesagt” jellegű személyes közléssel és jellegzetes Tarlós-humorral, sőt pikantériával is dúsított vallomást hatalmas tapssal köszönték meg a közélet kereszténydemokrata elvekkel rokonszenvező résztvevői.
 

gondola
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó