Szomorú séta ezzel a Gergővel
Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
2019. november 12. 04:48

Eltelt egy hónap az önkormányzati választások óta és nincs olyan ember, nincs olyan mélyen gondolkodó és érző lény, aki ne érezné a fantasztikus változásokat.

Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi ebben a novemberi ködben, az, aki nem akarja látni a máris látható hatalmas fejlődést.

Megszabadultunk például - hála szép városom lakóinak akaratából - egy helytartótól, egy Fidesz-bábtól, egy Orbán-bábtól, aki önálló szabad akarat nélkül szolgáltatta ki szép szülővárosomat a központi akaratnak, az önkénynek, despota módon hallgatott az illiberalizmus csábítására, annak minden rákfenéjét próbálta ráerőszakolni drága Budapestemre.

De ennek most vége. Vége. Mert egy ifjú titánnal eljött a szabadság és a boldog jövő reménye.

Hát most eljött.

És most nincs más dolgunk, mint felfogni, értelmezni és élvezni az új helyzetet.

A magam részéről felfogom, értelmezni is megpróbálom, bár nem könnyű, élvezni pedig a  legkevésbé tudom.

Evidens lenne egy demokratának, elvégre én is az volnák, az volnák, az volnák, szóval evidens lenne elismerni a választási eredményeket, de már ez sem olyan könnyű. De nem ám. Pedig demokrata volnák, volnák, volnák. Nem nehéz felismerni a külső erőket, hiszen mi késztette volna Budavár, a második, a harmadik és negyedik kerület polgárait – hogy a többiről ne is beszéljünk - arra, hogy a szavazóurnák előtt felejtsenek el mindent, felejtsék el a fejlődést, a beruházásokat és a terveket. De állíltólag elfelejtették.

Én meg azt mondom, hogy nem felejtették el. Nem felejtették el, mert biztosak voltak a győzelemben, biztosak voltak abban, hogy kerületi vezetőjük, a polgármester jó úton jár, fejlődik és építkezik a térség.

Egy valamiről azonban a tisztelt választópolgárok, a kerületi lakosok elfeledkeztek, arról, hogy el is kéne menni nagy számban szavazni. És mint ahogy eddig, most sem mentek el elegen.

Csak azt nem tudták, talán nem is tudhatták, hogy a külső erők, a nemzetközi erők, a Soros-erők, a manhattani erők, a brüsszeli erők jól kifundálták, hogy lehet megroggyantani Budapestet. És meg is roggyantották.

Tele vagyunk aktív civil (álcivil) szervezetekkel, persze nemzetellenes álcivil szervezetekkel, ezeknek ki volt adva a feladat, amit tökéletesen teljesítettek.

Ez volt a feladat. Orbánt és állítólagos rezsimjét nem sikerült eddig megdönteni, hát akkor próbálkozzunk a fővárossal. És próbálkoztak.

És sikerült. Mi meg csak nézünk. Lehet ezen kacagni, lehet ezen legyinteni, lehet ezen felháborodni, de mégiscsak valóság.

És ehhez kellett ehhez egy arc, egy fiatal, dinamikus (?) arc, aki a magyar politikai élet prostituáltja, hiszen már mindenütt volt, de most a média kedvence. Tehetsége (?) talán abban rejlik, hogy képes volt mindenre, amire eleddig senki nem volt képes. Volt és lett, aki soha sehol nem volt. Pártja, a nem létező Párbeszéd egy zárvány, röhej, az MSZP által felkínált miniszterelnökség a szocik szempontjából szegénységi bizonyítvány, röhej.

De most ez a főpolgármesterség, hogy egy amatőr lett szép fővárosom vezetője, Brüsszel ajándéka, Brüsszel előre megtervezett ajándéka, megint röhej, hatalmas röhej, de ezen már nincs az embernek kedve viccelődni.  

Erről szólt a játék. Ez az amatőr visszahozta az egész bolsi múltat, ez az amatőr nem képes felfogni, hogy mit tesz.

Semmi nem kellett jobban, mint öt bolsi alpolgármester, na jó három komcsi mihaszna, mert a másik kettő amatőr kezdő.

Ezt hoztad szép szülővárosomra te szerencsétlen politikai szélhámos, ezt hoztad.

Mondok még valamit, te szerencsétlen Karácsony Gergely.  Jó negyven éve a gyóntatópapom mondta, hogy a teológiai kérdések mellett a világi eligazodásban egyetlen fontos dolog van, megkülönböztetni a komoly dolgokat a komolytalantól. Komoly ez a művész, komoly ez a dolog, komoly ez az elképzelés, vagy nem.

Hát te szerencsétlen, megbuktál ezen a vizsgán. Pártod komolytalan, személyed komolytalan, elképzeléseid, különösen nemzetellenes elképzeléseid komolytalanok. Olyannyira, mint te, az egész személyed. Komolytalan. Érted-e ezt egyáltalán? Nem érted.

Biciklizgessél csak a kamerák előtt, csinálj úgy, mint egy szabad demokrata, miközben szabad sem vagy, demokrata még kevésbé.

Báb vagy, bábu vagy. De legalább szóljál annak a Tüttőnek, annak a Draskovicsnak, annak a Gy. Németh Bözsinek, annak a Kerpel Froniusnak, annak a Dorosznak, megannyi városvezetőnek, ha van egy kis idejük, legalább ne romboljanak.

Reménytelen, de legalább nagy kérés. Nagy Zöldek hagyjátok a Liget Projektet, Nagy Zöldek hagyjátok az atlétikai vb megrendezését, egyáltalán hatalmas zöldek, ha képesek vagytok rá, hagyjatok mindent. És ne romboljatok.

Te szerencsétlen bábu, próbáld meg megakadályozni, hogy ezek a még szerencsétlenebbek nehogy tovább romboljanak.

Már az is jó lenne, ha legalább mepróbálnád. Nagyon jó lenne. Hát akkor próbáld is meg, főpolgármester.

(szék)
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Több mint hatszáz dzsihadistát tartanak megfigyelés alatt Belgiumban
  Több mint hatszáz, Belgiumban élő dzsihadista és szélsőséges csoportok számos tagja szerepel a terrorfenyegetéseket elemző belga központ (OCAM) adatbázisában – jelentette hétfőn a La Libre Belgique című belga napilap, amely beszámolt arról is, hogy hétfőn folytatódik a 2016-os brüsszeli terrortámadások vádlottjainak pere.
 • 23 millió hazugság a nemzet ellen – 18 éve árulták el a külhoni magyarokat
  A 2004. december 5-i népszavazáson az emberek szavazhattak határon túli nemzettestvéreink sorsáról, természetesen az akkor meglévő baloldali-liberális gőzhengerrel szemben, amely nem volt rest akár hazugságokkal is akadályt gördíteni a közjogi magyar nemzetegyesítés elé. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok. 2010-ben az Országgyűlés elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, ismét egyesítve jogaiban a szétszakított magyarság alkotóelemeit. Gyógyítva ezzel 2004. december 5-e sebeit.
 • Végképp lelepleződött a dollárbaloldal
  Az újabb hét új leleplezést hozott a dollárbaloldalon, egyértelművé vált, hogy nem csupán Márki-Zay Péter mozgalmát pénzelték a tengerentúlról, hanem további több mint egymilliárd forint szolgálta a pártok kampányát – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politikai elemző.
MTI Hírfelhasználó