Szike a műtősfiú kezében
Mindennél többet elárul az a fénykép, amely a választás éjszakáján az ellenzéki szivárványkoalíció főpolgármester-jelöltjének eredményváróján készült.
2019. október 15. 14:26

Gondolom, az olvasók közül a többség már volt kórházban operáció kapcsán. Ilyenkor az ember előzetesen sok információt gyűjt arra vonatkozóan, hogy a műtétet melyik orvos tudná a legprofibban elvégezni. Olyanról még nem hallottam, hogy egy nagy szakmai tapasztalatú, rengeteg eredményt felmutatni képes orvosprofesszor vállalná is a műtétet, ám a beteg mégis a véletlenül arra bóklászó műtősfiút kéri meg a beavatkozás elvégzésére, aki ráadásul egy évvel ezelőtt még artista szeretett volna lenni. Ez abszurd és a józan ésszel ellentétes lenne.

Naiv módon azt gondoltam, hogy ez a fajta racionalitás, biztonságra törekvés az élet egyéb területeire is jellemző. Tegnap be kellett látnom, hogy ez nem így van. A főpolgármester-választás ezt világosan megmutatta.

Mindennél többet elárul az a fénykép, amely a választás éjszakáján az ellenzéki szivárványkoalíció főpolgármester-jelöltjének eredményváróján készült.

Karácsony Gergely földön­túli (mások szerint bárgyú) mosollyal örül, mögötte Gyurcsány Ferenc elégedett, a trezor kulcsát éppen megkaparintó, kiérdemesült kasszafúró mosolyával nyugtázza a helyzetet, vagyis azt, hogy ki is tette rá a kezét Budapestre.

Elég hosszú idő telt el 1990 óta ahhoz, hogy bizonyos törvényszerűségeket észrevegyünk. A képlet pofonegyszerű: a baloldal lerabolja, kifosztja az országot, vagy példának okáért a fővárost, majd amikor már elég nagy a baj, jön a jobboldal, rendbe teszi a dolgokat, elindítja a fejlődést és feltölti a kasszát. Ezután a baloldal diktatúrát kiált, visszaveszi a hatalmat, és kezdődik minden elölről.

Friss hír: megkezdődik a büntetőper az Alstom metrókocsi beszerzése ügyében. Tudják, ez az az időszak, amikor a most a fővárosra kezüket rátevő baloldali politikai alakulatok (akkor persze még más néven) Demszky Gábor főpolgármester égisze alatt „sajátságos” beszerzési gyakorlatot folytattak.

Most tehát ide tértünk vissza. A műtősfiú kezében remeg a szike, hamarosan az első izzadságcseppek is megjelennek a homlokán, ám mögötte a magabiztos sarlatán, aki adja a „jobbnál jobb” tanácsokat, természetesen úgy, hogy bármikor letagadható legyen. A probléma csak az, hogy az asztalon mi fekszünk, és félő, hogy ez a beavatkozás nem életesélyeink növelését, hanem azok radikális csökkenését fogja eredményezni.

Tarnai Richárd

A szerző a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője

Magyar Nemzet
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 8. rész
  A budapesti Nemzeti Színház Buda vagy Pest erejéből sohasem jöhetett volna létre. Déryné, aki koronatanú ebben a kérdésben, igazat mond, amikor azt állítja, hogy a magyar színjátszást Kolozsvár teremtette meg és Kassa nevelte föl, - a magyar színi kultúrának ez a két Nándorfehérvára - írja nagyszerű tanulmányában Hevesi Sándor dramaturg, rendező és színigazgató, a magyar színház egykori megújítója. Ez alkalommal a színháztörténetet idézzük, mert ez is összefügg Trianonnal.
 • A magyar kormány válságkezelésből is jelesre vizsgázott
  Jó hír számunkra, hogy a magyar nemzeti Kormány elsők között volt, akik időben meghozták a megfelelő döntéseket, elkerülve a máshol tapasztalható tragikus forgatókönyveket, így reményeink szerint a válságból való kilábalás gyors lehet.
 • Fiatal tunéziai bűnözők indultak meg Európába
  Újra a tunéziai bűnszervezetek irányítják a migrációt, ezért fiatal, büntetett előéletű migránsok érkeznek az összeroppanás szélén lévő Olaszországba.
MTI Hírfelhasználó