Megszabadulna az MSZP a kispesti Lackner Csabától
Az egyik elnökségi tag szerint Lackner akkor sem maradhat a párt soraiban, ha akár „hülyeségből” mondta, amit mondott, ha pedig nem értené magától, hogy távozni kell, úgy meg fogják azt értetni vele.
2019. október 15. 11:55

Bár Gajda Péter kompetenciája a döntés, Lackner Csabának mindenképpen távoznia kell az MSZP-ből – állították egyhangúlag a Magyar Nemzetnek a párt elnökségében. Forrásaink elmondása szerint az első hangfelvétel nyilvánosságra kerülésekor még nem zárták ki, hogy azon esetleg nem Lackner hallható, ám az újabb és újabb hanganyagok egyértelmű helyzetet teremtettek. Mint az egyik elnökségi tag fogalmazott: Lackner Csaba akkor sem maradhat a párt soraiban, ha akár „hülyeségből” mondta, amit mondott, ha pedig nem értené magától, hogy távozni kell, úgy meg fogják azt értetni vele.

Lackner Csaba és Gajda Péter egyaránt mandátumot szerzett a vasárnapi önkormányzati választáson. Lackner párttagságának esetleges felfüggesztése vagy elvesztése esetén nem kell visszaadnia képviselői megbízatását. Gajda Péter polgármester lapunkkal azt közölte: már gratulált Lackner Csabának telefonon, és a héten fognak találkozni.

 

Fotó: Bach Máté

Somogyi Lászlóné ugyanakkor elérhetetlenné vált. Az egyéniben szintén győzelmet arató szocialista képviselő lapunknak úgy nyilatkozott a múlt héten, hogy október 14-én áll rendelkezésünkre. A hölgy Somogyi László vállalkozó volt neje, ám a hangfelvételek és a birtokunkba jutott információk szerint munkakapcsolatot is ápolnak. Az üzletember cége, az Anildia Kft. egy nagyobb értékű közbeszerzést és számos kisebb munkát nyert el a kispesti önkormányzattól, ám úgy tűnik, Somogyinak más cégekben is van érdekeltsége, amelyek közbeszerzéseket nyernek el. A felvételeken Lackner Csaba megemlíti, hogy Somogyinak van egy háza Miamiban, valamint számos korrupciógyanús információt osztott meg a vállalkozóról.

magyarnemzet.hu
MTI Hírfelhasználó