Greta Thunberg - egy Soros által kihasznált gyerekkatona
A Tűzfalcsoport bemutatja a Greta-jelenség mögött meghúzódó gazdasági és politikai érdekeket, és az általuk felhasznált álnaiv, nihilista liberális közösségeket, amelyek minden eszközzel a nemzeteket és a nemzetállamokat bontanák le.
2019. október 9. 15:43

Adott egy minden szempontból fedhetetlen, beteg kislány, aki egy nap arra ébred, hogy ő fogja megváltani azt a világot, amelyet elvbarátai, a gazdasági világelit felépített. Kinyilatkoztat, 16-évesen könyvet ír, díszdoktori címeket adományoznak neki, felszólalhat az ENSZ-ben, államfőkkel és miniszterelnökökkel találkozik, neves baloldali magazinok címlapjaikra teszik, tehát egy igazi 21. századi liberális megváltó szerepében tetszeleg. Ám a kétkedők joggal állapítják meg, hogy mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. És igazuk is van. Greta Thunberg nem más, mint a liberális világelit előretolt erkölcsi golyófogója, egy szakszerűen felépített, két lábon járó kommunikációs mestermű, akit a háttérből pénzemberek, energetikai cégek és gyanús körülmények között meggazdagodó oligarchák támogatnak.

Az alábbi cikkben a Tűzfalcsoport bemutatja a Greta-jelenség mögött meghúzódó gazdasági és politikai érdekeket, és az általuk felhasznált álnaiv, nihilista liberális közösségeket, amelyek minden eszközzel a nemzeteket és a nemzetállamokat bontanák le.

Az enyhe Asperger-szindrómával diagnosztizál kis Greta 2003-ban látta meg a napvilágot, ám a politikába „csak” 14 évesen vetette bele magát, amikor egy bizonyos Ingmar Rentzhog, svéd PR szakember megkereste, felbérelte és azt javasolta neki, hogy menjen a stockholmi parlament elé, a munka többi részét pedig a nemzetközi liberális médiumok elvégzik. Így is lett. Grétát gyorsabban emelték piedesztálra, mint bármelyik más liberális ikont.

A már említett „Greta-jelenség” hátterének a megteremtője az az Ingmar Rentzhog, aki részt vesz a zöld kapitalizmus fejlesztésében. Ingmar Rentzhogról és a Greta Thunberg mögött álló lobbihálózatról a Standpoint brit hetilap írt részletes cikket. Thunberg „felfedezője” és első marketingese egyben egy befolyásos svéd politikai, ipari, pénzügyi és szakszervezeti vezetőket tömörítő agytröszt vezetője is.

De a tényfeltáró anyagból az is kiderül, hogy kik is húznának hasznot a zöld közhangulatból.

Mindenekelőtt leszögezik, hogy Greta klímaharcai mögött „árnyékban maradó lobbisták szövetsége húzódik meg, befektetők és energiavállalatok, amelyek profitot remélnek a zöld üzletből”. Már az is sokatmondó, hogy a svéd diáklány mögött álló kommunikációs gurut Bill Clintonék klímamozgalmában képezték ki, és meglepő módon nem klímaktivistaként kezdte pályafutását, hanem lobbistaként, pénzügyi szakemberként.

De ennél súlyosabb arcok is feltűnnek a klímavédelem negédes álcája alatt.

Többek között nehézsúlyú pénzügyi hiénákat és szélsőbalos aktivistákat is találunk Greta Thunberg tanácsadói között – írja bejegyzésében a Tűzfalcsoport.

Az új sajtófőnök egy bizonyos Daniel Donner, aki a European Climate Foundation (Európai Klímaalapítvány) brüsszeli lobbicsoportnak dolgozik, de a liberálisok és a baloldali pártcsaládok elsőszámú külső tanácsadójaként is feltűnt már.

Németországban Greta Thunberg szinte minden megjelenésekor megjelenik egy bizonyos 1996-os születésű Luisa Neubauer. Többek között ő szervezi a fiatal diáklány fellépéseit, megjelenéseit, sajtókapcsolatait. Ő is úgy szerzett magának hírnevet, mint Greta. Lógott az iskolából, és tüntetett a klímavédelemért. Szervezetének, amely az „ONE” nevet viseli legnagyobb támogatója Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa.

Német nyelvterületen a találó „Die Kindersoldaten von Soros & Co.” (Soros Gyermekkatonái és társai) néven illetik azokat a tini lányokat, akiket a liberális média és a baloldali pártok maguk előtt tolva a milliárdos gazdasági érdekeinek a kiszolgálására használnak fel – olvasható a Tűzfalcsoport bejegyzésében.

tuzfalcsoport.blogstar.hu
MTI Hírfelhasználó