Szijjártó: A magyar gazdaság lelkét a magyar cégek adják
Több hazai vállalat vált naggyá és stabil beszállítójává a legnagyobb multinacionális társaságoknak.
2019. október 4. 13:24

A fémmegmunkálással és alkatrészgyártással foglalkozó Kovács Kft. új gyárépülete Mezőkövesden, az avatóünnepség napján, 2019. október 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar gazdaság kicsi, de rendkívül nyitott, ezért a nemzetközi nagyvállalatok nagy szerepet játszanak teljesítményének alakításában, ugyanakkor a lelkét mégis a magyar cégek adják - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kovács Kft. pénteki gyáravató ünnepségén, Mezőkövesden.

    Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt évek egyik legfontosabb eredménye, hogy több hazai vállalat vált naggyá és stabil beszállítójává a legnagyobb multinacionális társaságoknak. Ezek a magyar családi vállalkozások kiállták az idő és a verseny próbáját, mennyiségben és minőségben egyaránt folyamatosan világszínvonalat nyújtanak - közölte, megjegyezve: teljesítményük és folyamatos fejlődésük a legbiztosabb alapja annak, hogy a magyar gazdaság a következő években is fenntartsa jelenlegi bővülési ütemét, és mindig legalább 2 százalékkal meghaladja az uniós gazdaság átlagos növekedését.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b4), Fekete Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester (j), ifjabb Kovács István (b) és idősebb Kovács István ügyvezetők (b2) átvágja a nemzeti színű szalagot Kovács Kft. gyáravató ünnepségén Mezőkövesden 2019. október 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt

MTI
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó