Gulyás Gergely: Az ellenzéki jelöltek háborús hídfőállás-foglalásra készülnek
Az ellenzéki jelöltek egyfajta háborús hídfőállás-foglalásnak tekintik az október 13-i választást, amely esélyt adhat a következő parlamenti voksoláson a kormánypártokkal szembeni küzdelemre – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Egerben, sajtótájékoztatón.
2019. október 3. 00:01

Gulyás Gergely hangsúlyozta: hosszú vita zajlik a hazai közéletben arról, hogy mennyire előnyös, ha egy településnek kormánypárti polgármestere van. Abban már egyetértés látszik, hogy nem hátrányos, ugyanakkor e tekintetben mégis sajátos helyzet alakult ki – tette hozzá.

Kijelentette, nem a kormány együttműködési szándéka hiányzik ugyanis, hanem az ellenzéki jelöltek folytatnak a kormány ellen durva és méltánytalan kampányt, melyből egyértelműen látszik: ha nyernek, nekik nem a helyi közügyek színvonalas intézése, a közösség és a település felvirágoztatása a céljuk. Annyi bizonyos, ha valahol önkormányzati tisztségekről így gondolkodnak, az nem fog jót tenni az érintett településnek a kormány legjobb szándéka ellenére sem – jegyezte meg.

A miniszter szerint a jövő vasárnap esedékes választásnak helyben is komoly tétje van: Eger és Heves megye további fejlődése. Ennek jegyében Habis Lászlót, Eger jelenlegi polgármesterét, egyben a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, valamint Juhász Attila Simont, a Heves megyei közgyűlés elnökjelöltjét ajánlotta a választók figyelmébe, kérve mindkét jelölt támogatását.

Előbbit méltatva emlékeztetett: Habis László az elmúlt 9 évben bizonyította, Egerben komoly előrelépést lehet elérni. Látványos fejlődés tapasztalható a városban és annak környékén: jövő nyáron már gyorsforgalmi úton lehet megközelíteni a megyeszékhelyt, könnyítve ezzel Eger elérését és javítva a térség közlekedését is – húzta alá.

Eger és a kormányzat együttműködése az elmúlt években eredményes volt és a jelenlegi polgármester személye garancia arra, hogy ez a következő ciklusban is hasonlóan gyümölcsöző legyen – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy a megyében eközben az országos példákhoz hasonlóan az ellenzéki pártok, akik néhány éve még kikérték maguknak, hogy valaha is együttműködnének, eljutottak odáig, hogy mégis szövetségre léptek egymással. Az elvtelenség-versenyben a Heves megyei ellenzék holtversenyben aranyérmes, hiszen ilyen összefogás – közös megyei lista a Jobbiktól a DK-ig – csak két megyében jött létre – jelentette ki.

Habis László Fidesz-KDNP-s polgármester-jelölt a tájékoztatón arról beszélt, hogy választási programjának két legfontosabb eleme az együttműködés, valamint a fejlesztések folytatása. Felidézte: az elmúlt 5 évben közel 40 milliárd forintnyi, Eger fejlesztését szolgáló forrás odaítéléséről született kormánydöntés. Az M25-ös autóút építésével együtt pedig ez az összeg meghaladja a 100 milliárd forintot, amely példátlan a város történetében.

A tervekben szerepel ezen felül az elkerülő út építése is, melynek előkészítése már tart – fűzte hozzá jelezve, hogy a közlekedési és egyéb beruházások együttesen Eger további fejlődésének mozgatórugói lesznek, melyekhez újbóli megválasztása esetén a kormánytól az eddigiekhez hasonlóan segítséget és biztos hátteret remélhet a város.

Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP-s elnökjelöltje utalt rá: Heves megyét nem hagyta magára a kabinet sem akkor, amikor 2010-ben a szocialista vezetés romokat hagyott hátra maga után, sem a fejlődés elindítása idején, sem manapság, amikor a megye fejlődő pályára állt. Olyan források is érkeztek ide az elmúlt években, amelyekkel kisebb települések évtizedes problémáit sikerült orvosolni – hangsúlyozta.

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó