Magyarország nem akarja az identitását feladni
Nyíltan kimondjuk, ami a szívünkön van. Ezt pedig a liberális politikusok, újságírók és értelmiségiek nehezen tudják elfogadni.
2019. szeptember 27. 16:03

Novák Katalin. a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár többek között a globalizmusról, Magyarországról és az identitásról beszélt egy interjúban. A Breitbart Newsnak először is a globalizmusról beszélt. Mint mondta, Magyarország akadályt jelent abban a globalista projektben, ahol a nemzetek feladják sajátosságaikat, kultúrájukat egy univerzális, meghatározhatatlan állapotért cserébe.

A globalizmus rossz választás. Akik támogatják, rossz úton járnak. Az államtitkár példaként említette a liberális Justin Trudeau vezette Kanadát.

Trudeau nemrég azt mondta, hogy Kanada nemsokára az első posztnemzeti állam lesz. Mi az, hogy posztnemzeti állam? Ez mégis mit jelent?

Novák Katalin szerint Európa nemzeteinek inkább újra fel kellene a kultúrájukban rejlő gazdagságot, amelyből nemcsak saját maguk, de az egész világ is profitálhat.

Megvan a magunk történelme, és ez teszi Európát igazán gazdaggá. Az olaszok nem olyanok, mint a magyarok. A németek sem olyanok, mint a magyarok. Sőt, még a bajorok is különböznek a hesseniektől vagy más németektől – mutatott rá az államtitkár.

Mint mondta, ezek a különbségeket tiszteletben tartják, és nem akar egyik fél sem olyanná válni, mint a másik. Ugyanez vonatkozik Novák Katalin szerint férfi és nő kapcsolatára.

Egyenlők akarunk lenni, de nem ugyanolyanok. [...] Ezért van az, hogy a globalizmus, amiben minden homogenizálva van, rengeteg értéket semmisít meg.

Novák Katalin szerint azonban a hangsúly pont ezen értékek megőrzésén van. Mindazon jellemvonásokat meg kell őrizni, ami a magyar, olasz, francia vagy német kultúrára jellemző.

Erdély, határon túli magyarok, magyar zászló. Európaiak vagyunk, de elsősorban magyarok. Én például először is Szegedről származom. Csak aztán vagyok magyar, és azután pedig európai.

Az államtitkár szerint az identitást először is az határozza meg, hogy Isten teremtményei vagyunk, utána következik a családban betöltött szerepünk, majd így lehet haladni a lokálistól a globális felé.

Magyarország nem akarja identitását és szuverenitását feladni, és ezt, mint Novák Katalin mondta, „sajnálatos módon sokan nem akarják elfogadni”.

Elmondása szerint sok állam egyenesen gyűlöli Magyarországot, amit az államtitkár a múltbéli (demográfiát vagy egyéb témát érintő) hibás döntésekre vezet vissza. Említette azt is, hogy a magyarok nyelvhasználata sajátos: szókimondó, őszinte és lényegre törő.

Nyíltan kimondjuk, ami a szívünkön van. Ezt pedig a liberális politikusok, újságírók és értelmiségiek nehezen tudják elfogadni.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy szerencsére Magyarország nincs egyedül. Olaszországban például rengeteg szövetségese van a magyaroknak, de Közép-Európában is, például a lengyelek, csehek és szlovákok képében. A visegrádi országok erősek, ami például megmutatkozik abban is, hogy Ursula von der Leyen lett az Európai Bizottság elnöke.

Jean-Claude Juncker nem folytatta elnökségét, mert nem azokat az értékeket képviseli, mint mi. Ursula von der Leyen sokkal jobb választás. Ő hét gyermek édesanyja, ezért én tisztelem őt.

Forisek Ádám

 

Novák Katalin: már másfél milliárd forinttal támogatta a kormány a nagycsaládosok autóvásárlását

Meghaladta a 14 ezret a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására benyújtott kérelmek száma, az eddig folyósított támogatások összege pedig már másfél milliárd forint - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár kifejtette, töretlen érdeklődést tapasztalnak a családvédelmi akcióterv iránt, amelynek különböző elemeit összesen mintegy 60 ezren vették igénybe. Ezek közül a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása az egyik legnépszerűbb intézkedés a babaváró támogatás mellett - tette hozzá.

Novák Katalin hangsúlyozta, a folyósított támogatási összeg átlagosan 2,47 millió forintot tesz ki, vagyis jellemzően mindenki igénybe veszi a két és fél millió forintos állami segítséget. A támogatás kormányablakokon, valamint az államkincstárnál kérhető, amely teljesen papírmentes is lehet az elektronikus igényléssel - mondta.

Az államtitkár emlékeztetett, a kormány július 1-jétől tette elérhetővé azt a támogatást, amelynek során a három, vagy több gyermeket nevelő családok igényelhetnek 2,5 millió forintos segítséget igényelhetnek a legalább hétüléses új autó vásárlásához, a gépkocsi árának maximum 50 százalékának erejéig.

Kiemelte, a kormány 2022. december 31-ig garantálja a program működtetését, amelynek fedezetére az idei évre 5 milliárd forintot, a jövő évre pedig 10 milliárd forint, felülről nyitott fedezetet különített el. Ez azt jelenti, hogy a kormány a kérelmek alakulásától függően, ha kell, akár több pénzt fordít a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására - mondta Novák Katalin, aki egyúttal köszönetet mondott a programban részt vevő gépjármű-forgalmazóknak is.

Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke elmondta, az idei évre 10 ezer igénylésre számítottak, tehát már a mostani adatok is meghaladták a korábbi várakozásaikat. Ez is azt mutatja, hogy egy jól célzott programról van szó, amely azoknak a nehéz helyzetben lévő nagycsaládosoknak nyújt segítséget, akik sokszor kénytelenek az átlagosnál kevésbé biztonságos és környezetkímélő gépkocsiban utazni - fejtette ki.

A szövetség vezetője közölte, a támogatást leginkább a kevésbé tehetősek veszik igénybe, ezt mutatja, hogy a legnagyobb számban a 4,5-5,5 millió forintos ársávba tartozó autókból veszik a legtöbbet, amelyet a 7-7,5 millió forintos árkategóriájú autók követnek. A támogatás után érdeklődők mintegy ötven járműből választhatnak, a kedvezmények teljes értéke pedig sok esetben 5-6 millió forint is lehet - tette hozzá.

Gablini Gábor szólt arról is, hogy szövetségük létrehozott egy családbarát márkakereskedés nevű programot, amelynek tagjai országszerte többletszolgáltatásokat és gyorsított ügyintézést biztosítanak a nagycsaládosoknak.
  

888.hu
  • Vadászati expó: másfél millió fölött az összlátogatottság
    A központi helyszínen, a Hungexpon 616 ezren látták az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás tárlatát, ezzel együtt másfél millió fölött van a programsorozat összlátogatottsága - mondta Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a keddi sajtóbeszélgetésen Budapesten.
  • Álcivil szervezetek önkénye rombolja a jogállamot
    „Nem lehet a jogállamot jogellenes eszközökkel védeni, nem lehet az értékeket az értékek megsértésével védeni" - fogalmazott Varga Judit miniszter.
  • Európa sokszínűségének alapja a nemzeti identitás
    Kövér László: „Mi, magyarok, és az európai emberek elsöprő többsége nem posztkeresztény és posztnemzeti birodalmi jövőt akar magának és utódainak, hanem hagyományaikra és kultúrájukra támaszkodó nemzetek szuverén államainak együttműködése révén megerősödő Európában szeretne élni."
MTI Hírfelhasználó