Bayer Zsolt: Hírszerkesztés
Önöknek van ötletük, vajon miért nem írnak a máltai megállapodásról egy sort sem ezek? Nekem van! Az ok: a kampány. Ezek 2015 óta hazudják bele a képünkbe, hogy „nincs migránsválság”.
2019. szeptember 25. 09:14

Kedden reggel, fél kilenckor írom ezt a cikket. Lassan tizennyolc (18!) óra telt el azóta, hogy Máltán az olasz, a francia, a német és a máltai belügyminiszter megállapodott egymással a migránsok kvóta alapján történő szétosztásáról. Ezt a tervet fogják beterjeszteni az uniós belügyminiszterek következő tanácskozásán. Olasz javaslatra még a különbséget is eltörölték a „menekült” és a „gazdasági bevándorló” között, mostantól jöhet mindenki, jöhet az összes, és a roncstársadalmak legalját, a roncsok roncsát eztán majd megpróbálják szétteríteni az unió összes tagállamában.

Aki pedig ellenáll, aki nem hajlandó a lassú öngyilkosságra, önfelszámolásra, azt megbüntetik. Ez a megállapodás köttetett hétfőn Máltán, és nem akárkik között, de nem ám! A legnagyobbak jelentkeztek be immár nyíltan, teljes mellszélességgel Európa becstelen sírásójának szerepére: Németország, Franciaország és Olaszország.
Kérdezem önöktől, kedves olvasók: ez önök szerint hír? Önök szerint ennek van „hírértéke”? Igen? Magam is így gondolom.

Csak azért kérdezem, mert itt ülök a gép előtt, kedd reggel fél kilenckor (most már 9:35), és nézem a legelszántabban ellenzéki (valójában igazi háborús logikában működő ellenséges) sajtó portáljait.

A HVG címei: Leváltották a gyöngyöspatai iskolaigazgatót, akit feljelentettek; Fideszes fideszesnek farkasa: miért lett ennyi lázadó, saját pártja ellen induló kormánypárti jelölt?; Újabb olaszliszkai lincselő kapott milliós kártérítést; Bérház-einstand: visszavenné a bérlakásokat az Orbán-kormány. Ez az utolsó amúgy a csúcs. Ez az egyetlen cím tökéletesen megmutatja, hogy tisztességes és normális ember számára miért elviselhetetlenek ők és amit képviselnek.

Ez tehát a HVG kivonata. Máltáról semmi.

Lássuk a 444-et: Egy német bíróság betegségnek nevezte a másnaposságot (ez azért jó, mert hamarosan az egész szerkesztőség betegállományban töltheti hátralévő életét). Aztán még: Úgy locsolják a budapesti utakat, mintha kánikula lenne; Greta Thunberg kiosztotta a világ vezetőit az ENSZ klímacsúcsán; Nyomoznak a Karácsonnyal trollkodó csónak ügyében; Büntetőügyben vádlott Berki Krisztián ügyvédje.

És következzék a kedvencem, az ellenzéki újságírás abszolút csúcspontja, ahonnét már nem lehet feljebb jutni: A gyászkoporsó ellenzéktől berosszult a csövesbánat Fidesz. Azon olvasóink között, akik (akár a „cikk” elolvasása után!) meg tudják fejteni ennek a címnek az értelmét, nikkelszamovárokat fogunk kisorsolni, garantálva, hogy nevezett szamovárok el is fognak repülni a fejünk felett.

Ez tehát a 444 kínálata. Málta? Semmi. És ugyanez a helyzet a Magyar Narancsnál, szintúgy a Mércébe tömörült Lenin-fiúknál, akiknél a „Nagyobb a tét októberben, mint Orbán tökönrúgása” cím alatt fut a vezető anyag.

Önöknek van ötletük, vajon miért nem írnak a máltai megállapodásról egy sort sem ezek? Nekem van! Az ok: a kampány. Ezek 2015 óta hazudják bele a képünkbe, hogy „nincs migránsválság”, „Orbán találta ki az egészet”, s persze leginkább azt, hogy „senki sem akar kvótákat”.

És erre tessék, belép a kapun a valóság, kiakasztja a falra magát a kvótát, ráadásul a kampány kellős közepén, hogy a fene egye meg, hát mit lehet ilyenkor tenni, hát amit mindig, kussoljunk az egészről, és inkább hazudjuk azt, hogy a kormány elveszi a bérlakásokat a benne lakóktól, az elég ütős.

Igen. Ezek ilyenek. És közben el vannak ájulva saját függetlenségüktől és európaiságuktól. De semmi baj. Ahogy Európa sírásói el lesznek takarítva, úgy a becstelen, hazug, bűnözők finanszírozta revolver-újságírásnak is vége lesz hamarosan. Akkor majd „berosszulhattok a csövesbánattól”. De részvétre ne számítsatok.

magyarnemzet.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó