Üzenet Itáliából
Az Olaszországban bekövetkezett baloldali fordulat rossz hír a migrációt elutasító európai nemzeteknek.
2019. augusztus 31. 11:31

A nép nevében a nép nélkül – így is összegezhetnénk a nemzetközi baloldal politikájának lényegét, amit most éppen Olaszországban igyekeznek erényként eladni, a nép érdekére hivatkozva. A hataloméhség és a nemzetek felett álló erők összekovácsolták a korábban elit­ellenes szlogenekkel népszerűséget szerzett Öt Csillag Mozgalmat a baloldali Demokrata Párttal, elutasítva az előre hozott választásokat, amit Matteo Salvini szorgalmazott. A baloldal hallani sem akart arról, hogy a nép döntsön az új kormány összetételéről, nyilvánvalóan azért, mert az eddigi belügyminiszter és pártja, a Liga folyamatosan erősödik, így komoly győzelmi eséllyel indulna a megméretésen.

Sokatmondó Salvini megjegyzése, hogy Giuseppe Contét Biarritzban, a G7-csúcstalálkozón választották meg ismét olasz miniszterelnöknek. Ezzel egyértelműen utalt arra, hogy az európai nagyhatalmak, Párizs, Berlin, illetve Brüsszel, az Európai Unió központja avatkozott be az olasz belpolitikába, mert zavarta őket a Liga eddigi kormányzása, amely az olaszok méltóságát, büszkeségét és szuverenitását védte.

Salvini utóbbi kijelentése rendkívül fontos üzenet, egyben figyelmeztetés, amit Itália határain túl – így hazánkban – is komolyan kell venni. Ahol a baloldal hatalmi, döntéshozói pozíciót szerez, ott azonnal veszélybe kerül a nemzeti önállóság, a függetlenség. Giuseppe Conte a kormányfői megbízása után arról beszélt, hogy „modernizált, szolidárisabb és befogadóbb országot” szeretne, ezzel egyértelműsítve, hogy szerinte meg kellene nyitni a kikötőket a tengeren érkező bevándorlók előtt. A korábban az uniós elittel szembehelyezkedő Öt Csillag Mozgalom teljes pálfordulást hajtott végre, és a bevándorláspárti brüsszeli vezetés szolgálatába állt.

Nem meglepő, hogy Jean-Claude Juncker, a leköszönő Európai Bizottság vezetője elsőként üdvözölte Conte kinevezését, a migránsokat a Földközi-tengeren fuvarozó NGO-k pedig vérszemet kaptak, és rögtön felszólították az új olasz kormányt, hogy semmisítse meg az eddigi belügyminiszter alkotta, szerintük rasszista és részben alkotmányellenes törvényeket, amelyekkel akadályozta a Sea-Watch és más hasonló szervezetek hajóinak kikötését az itáliai partokon.

Az Olaszországban bekövetkezett baloldali fordulat rossz hír a migrációt elutasító európai nemzeteknek, több mint intő jel minden olyan országnak, ahol a saját érdek védelmét a nemzetközi törekvések érvényre jutása elé helyezik. Magyarországon október 13-án önkormányzati választást rendeznek, ami nem a kormányzati hatalomról szól, mégsem elhanyagolható a jelentősége. A baloldali, liberális ellenzék többször bizonyította a múltban, hogy alkalmatlan még egy-egy fővárosi kerület vezetésére is, hatalomgyakorlásukat anyagi csőd, káosz és leépülés jellemzi.

S ne legyenek illúzióink, a baloldal idehaza is csak a lehetőséget várja, hogy némi uniós támogatásért feladja az ország szuverenitását, és a magyar emberekre zúdítsa a migránsokat. A napokban Gyurcsány Ferenc feleségének kijelentése világított rá, mit is gondolnak valójában: Dobrev Klára egyértelműen elutasította, hogy Brüsszel kifizesse a magyar államnak a határvédelmi költségek felét. Emlékezhetünk, hogy a kerítés megépítése után Gyurcsány Ferenc átment Szerbiába tiltakozni a határzár ellen.

Korábban már napvilágot láttak olyan elképzelések is, hogy a vonakodó kormányokat megkerülve, az önkormányzatokkal megállapodva valósítanák meg a migránsok kvóták szerinti betelepítését. Ezért sem mindegy, hogy kire bízzuk városaink, falvaink jövőjét. Mi döntsünk, mert könnyen előfordulhat, hogy ellenkező esetben majd mások döntenek rólunk.

Kis Ferenc

magyarnemzet.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A digitális diktatúra magasabb fokozatba kapcsol
  Azt hiszed, ami most megy a Facebookon, az cenzúra? Úgy érzed, hogy elnyomják a jobboldali tartalmakat a közösségi médiában? Pedig a valódi digitális diktatúra még csak most következik.
 • Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP
  Egyre több jel mutat arra, hogy az MSZP pártközpontjából irányított Hírklikk.hu hamis híreket jelentetett meg, ismét a járványhelyzettel összefüggésben. Ezúttal egy Németh Károly nevű férfi állt elő azzal a mesével, hogy az általa képviselt cég importál Kínából egy olyan, koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gépet, amely a piacon kapható eszközökhöz képest feltűnően olcsó és kiemelkedően hatékony, ám a kormányzat nem élt a lehetőséggel, mert nem tudott volna „saját zsebre is dolgozni”. Németh Károly az interjúban több olyan szakembert is megnevezett, akikkel a berendezésről tárgyalt, például Merkely Bélát, Müller Cecíliát, Jakab Ferencet és Szlávik Jánost. Eddig az érintettek tagadták lapunknak, hogy valaha is találkoztak volna Németh-tel. Az MSZP ismét politikai haszonszerzésre használj a koronavírust.
 • II. menet – Szakács és Ungváry visszatért a szorítóba
  Akiket idéznek és akiket nem. Valóban minden az idézettségen múlik?
MTI Hírfelhasználó