Másfél millió migráns érkezett Németországba 2015 óta
A német hatóságok alkalmatlanságát mutatja szakértők szerint a frankfurti tragédia, amelynek során egy afrikai származású migráns a vonat elé lökött egy nyolcéves kisfiút, aki a helyszínen életét vesztette – hangzott el az M1 Unió28 című műsorában.
2019. augusztus 17. 14:17

Utcai késelések, megtámadott rendőrautók, a fürdőzők zaklatása a strandokon, és legutóbb egy vonat alá lökött ártatlan gyermek. Szakértők szerint Németországban egyre gyakoribbak a migránsok által elkövetett bűncselekmények, a német hatóságok pedig tehetetlenek.

Másfél millió migráns érkezett Németországba 2015 óta

A német vezetés 2015 óta 1,5 millió migránst engedett be az országba, akiknek egy része semmilyen ellenőrzésen nem esett át. A Századvég Alapítvány vezető kutatója, Megadja Gábor szerint a német hatóságok bénultságát jól mutatja, hogy a frankfurti pályaudvaron egy nyolcéves gyermek halálát okozó eritreai születésű férfit korábban a sikeres társadalmi beilleszkedés mintapéldájaként tartották számon.

A németeknek volt egy elképzelésük, hogy bármiféle integráció a világ bármely tájáról érkező népességgel működhet. Ennél az esetnél az történt, hogy a valóság berúgta az ajtót, és megmutatkozott, hogy mégsem ez a helyzet, tehát a valóság, a német média és a németek elképzelései szembekerültek egymással – mondta Megadja Gábor.

A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal adatai szerint 2018-ban 102 000 súlyos bűncselekményt követtek el migránsok németek vagy más migránsok ellen. Ez 7 százalékkal több, mint az előző évben. Tavaly 230 németet gyilkoltak meg, ami 2017-hez képest 200 százalékos növekedést jelent.

A migránsok 2018-ban 3261 német ellen követtek el különböző szexuális jellegű bűncselekményeket. Ez ötödével több eset, mint az azt megelőző évben. 2750 német nőt erőszakoltak meg, 1110 gyermeket pedig szexuálisan zaklattak. A szakértő szerint óriási problémát jelent, hogy az esetek egy része nem jut el a német közvéleményhez.

A német média elhallgatja a migránsok bűncselekményeit

Nem közlik, ha migrációs hátterű elkövetőről van szó, hanem általában csak annyit említenek meg, hogy „fiatalokból álló banda, 16–18 éves fiatalok egy csoportja”. Természetesen lehet tudni, hogy kik azok a fiatalok, akik öten-tízen egy rendőrautóra támadnak, azt szétverik, vagy nekitámadnak a kivonuló rendőröknek. Sportként űzik ezek a fiatalkorú bandák – magyarázta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője.

A német közösségi médiában sokan vetették fel azt a kérdést, hogy a német közszolgálati adók, az ARD és a ZDF híradói miért nem tudósítottak arról, hogy Stuttgartban július 31-én egy migráns egy kardhoz hasonló fegyverrel leszúrt egy 36 éves kazahsztáni férfit.

A televíziók indoklása szerint nem látták az össztársadalmi relevanciáját annak, hogy beszámoljanak a szerintük személyes indíttatású bűncselekményről. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a német állampolgárok jogosan háborodnak fel a migránsok által elkövetett erőszakon.

Azért zavarja jobban a migrációs hátterű személyek támadása a német embereket, annál mintha egy honfitárs követné el a cselekményt, mert úgy érzik, hogy idejött a vendég, és így hálálja meg a jóságukat. Ezt az erkölcsi különbséget, aki nem érzi, annak egyfajta morális deficittel nyilván meg kell küzdenie – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

A politikai korrektség akadályozza a német hatóságok tevékenységét

Pócza István, az Alapjogokért Központ elemzője úgy látja: az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy a politikai korrektség akadályozza a német hatóságok tevékenységét. A rendőrök ugyanis nem mernek kellő eréllyel fellépni a migráns hátterű bűnözők ellen.

Ezért láthattunk olyan videókat, akár a Facebookon vagy más oldalakon terjedni, hogy a német rendőröket lökdösik, és gyakorlatilag az akció közben akadályozzák őket, és nem tesznek meg semmit. Attól félve nem tesznek semmit, hogy őket meg fogják hurcolni politikai okból, és azt fogják mondani, hogy valamilyen módon rasszisták vagy migránsellenesek – mondta Pócza István.

Horst Seehoffer néhány nappal a frankfurti kettős gyilkosság után a német jogszabályok szigorításáról beszélt. Ennek első lépése lehet, hogy Münchenben a metróaluljárókban egy olyan biztonsági rendszert vezetnek be, amellyel kapuk zárják el az utasokat a sínektől, amíg a szerelvény nem érkezik a megállóba.

A belügyminiszter hozzátette: a biztonság az országhatároknál kezdődik, ezért ott is fokozni fogják az érkezők ellenőrzését. A Németországba irányuló bevándorlás tavaly július óta negyedével csökkent, idén eddig 340 000-en utaztak be engedély nélkül.

hirado.hu - M1
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Dokumentumfilm Batthyány-Strattmann László életéről
  Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök, az esemény másik fővédnöke arról beszélt, hogy "ezekben a nehéz időkben" külön köszönetet érdemelnek azok, akik egy olyan embernek, mint Batthyány-Strattmann László, nemcsak az emlékét őrzik, hanem az életét és példáját is hozzáférhetővé teszik a mai társadalom számára.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
MTI Hírfelhasználó